2009-05-13

De vill bli chef för Västarvet

Bland de sökande till tjänsten som chef för Västarvet har fem kandidater tagits ut till intervju. Några har intervjuats idag och övriga kommer att intervjuas på fredag.

Kandidaterna är:
  • Ann Strömberg, för närvarande chef för Göteborgs Naturhistoriska musem och Studio Västsvensk konservering. Båda institutionerna inom Västarvet.
  • Ann-Britt Dahl, VD för Mediapoolen
  • Graziella Belloni, t o m 2008 chef för Eskilstuna museum. Arbetar för närvarande i ett kulturprojekt i Italien och ett i Barcelona.
  • Nils Johansson, enhetschef vid Riksantikvarieämbetet/UV Väst.
  • Marianne Dahlqvist, administrativ chef och ställföreträdande överintendent för Statens museer för världskultur. //

7 kommentarer:

  1. Oj, är såna här saker offentliga? Jag skulle inte gilla om jag sökte ett nytt jobb och blev "uthängd" på ett sånt här sätt.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är de det, offentliga alltså. De flesta tidningar har dock den goda smaken att inte publicera namnen. Detta är ett av skälen till att rekrytering i offentlig sektor blir så snäv. //Insider

    SvaraRadera
  3. GP hann före Uddevallabloggen.

    SvaraRadera
  4. ...det som inte tål dagens ljus bör inte få genomslag i skymundan! Tänk vad som kan hända i sådana fall. Se bara på den organisation som man tänkt sig att Västarvet skulle bli.

    Ulf G.

    SvaraRadera
  5. Ulf G/ Om en toppchef signalerar att han/hon kan vara intresserad av ett annat jobb får vederbörande sparken. Systemet försvårar idag rörlighet bland chefer i toppskicktet och därför blir behövlig korsbefruktning mellan organisationer hämmad. Det finns bättre sätt att säkerställa insyn. //Insider

    SvaraRadera
  6. ...korsbefruktning, jo, jag tackar. De enda som tjänar på hemlighetsmakeri är cheferna själva som kan trissa upp sina löner och bonusar och fallskärmar samt de uppenbart dåliga cheferna. Det borde skrivas in i medbestämmandelagen att de anställda ska få vara med och bestämma vilka som ska vara deras chefer på alla nivåer.

    Ulf G.

    SvaraRadera
  7. I allra flesta fall är det redan så enligt min erfarenhet. Jag tror du missade min poäng att offentlighetsprincipen ibland kan motverka sitt goda syfte. Ursäkta att jag säger det men du låter en smula bitter. //Insider

    SvaraRadera