2008-05-18

Engångsgrill för 10 kr på El(d)giganten!!!


I går gick jag in på Elgiganten på Torps köpcentrum. Strax innanför dörren fick jag se denna lastpall med engångsgrillar för 10 kr. Varför i all sin dar säljer Elgiganten engångsgrillar?

När jag tittar närmare på ett paket finns det inte tillstymmelse till vare sig instruktion eller varningstext.

Och är det åldersgräns för att få köpa grillen? Nej, inte vad jag kunde se. Att grilla är Sommarsveriges nya nöje och väldigt många engångsgrillar säljs. Förstås, om de inte kostar mer än tio spänn kan ju varje unge skaffa sig denna farliga leksak.


Det kan ta upp till 24 timmar efter man har grillat innan grillkolet är tillräckligt svalt för att inte kunna orsaka en brand.

Nej, inför åldersgräns och förse engångsgrillen med en varningstext som den nedanstående:


 • När du grillar, placera engångsgrillen på ett brandsäkert och stadigt underlag. Altangolv av trä är t ex inte något lämpligt underlag.
 • Ställ inte grillen nära en husvägg.
 • Använd för grillning avsedd tändvätska och ALDRIG T-röd.
 • För att säkert släcka grillkolet efter användning, lägg det i ett plåtkärl och häll vatten på.
 • Den som har tänt på grillen ansvarar också för att grillen är ordentligt släckt och tillräckligt kall innan grillen slängs.
 • Att använda grillar som värmekälla i slutna utrymmen som husvagnar, tält och fritidshus är direkt livsfarligt.
 • Allvarliga olyckor med dödlig utgång pga av kolmonoxidförgiftning har inträffat, dessutom ökar risken för brand vid denna typ av hantering.
  Läs mer om de farliga engångsgrillarna här ttp://www.raddningstjansten.goteborg.se/Application/User/Framework/index.htm //

3 kommentarer:

 1. Även skall det vara varningstext på cigarettändare!!

  SvaraRadera
 2. JÄVLA MORALKÄRRING

  SvaraRadera