2008-05-23

Första studentbalen på Gustafsbergs badrestaurang


Ikväll äger vårens första studentbal rum på Gustafsberg. Jag njuter av åsynen och vill rikta ett stort tack till arrangörerna av dessa studentbaler, som hela tiden har trott på att vi skulle klara av att genomföra dem trots att vi stod utan krögare och restaurangköket var utdömt.

Som ni kanske minns utbröt det en viss kalabalik i januari då det stod klart att krögaren skulle lämna badrestaurangen. Jag stack då ut hakan i Bohusläningen den 18 januari och lovade att vi skulle klara studentbalerna och de andra bokningar som var möjliga att rädda.


Vi har klarat att rekrytera en ny krögare, Urban Nielanger, och vi har genomfört den mest omfattande rastaureringen av köket som gjorts på många år. Och vi har bytt hela avloppssystemet som visade sig vara helt utslitet. Samtidigt har vi resturerat matsalen och brunnspaviljongen som båda ingår i restaurangen.


Det har inte varit en lätt resa, det skall gudarna veta. Värst har tidspressen och svårigheten att klara ekonomin varit.
Men en sådan här dag är det lätt låta bli att tänka på det. Att se ungdomarna uppklädda till studentfest har varit värd all möda.
Detta är den första av några stycken studentbaler. Dagens festbord var dukat för 80 personer. Den största festen äger rum lördagen den 31 maj då 250 studenter festar loss på Gustafsberg.
Restaurangen öppnade i söndags och serverar även söndagsmiddag nu på mors dag.


Fr o m 1 juni har restaurangen öppet dagligen.Mer information får du på http://www.badrestaurang.se/ //

3 kommentarer:

  1. Väcker gamla minnen... På min tid var det Leopold Lecerof som drev restauranten. Och tiden var onekligen en annan; vi hade visserligen långa klänningar många av oss men av betydligt enklare slag som inte kostat våra föräldrar förmögenheter. Och kanske viktigast av allt; vi gick på vår bal tillsammans hela klassen för att ha roligt ihop en sista gång, inget trams om att man måste gå i par. Jag vet inte hur det är nu, men för några år sedan hörde jag just från Uddevalla om ungdomar som inte fick gå på sin egen studentbal för att de inte hade någon "kavaljer" eller "dam" att gå dit med. Hänvisande till "gamla traditioner". Väldigt nya och diskriminerande traditioner faktiskt, uppfunna under 90-talet, men som sagt, jag hoppas det inte är så längre.

    SvaraRadera
  2. Annaa: Jag tyckte nog att paren var i minoritet. Och angående Leopold så mötte jag honom på stan i går. Han ser lika glad ut som vanligt trots rullatorn.

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra, både om paren och Leopold. Säkert bra att han fått rullande sällskap på den dagliga promenaden till Willys.

    SvaraRadera