2007-12-29

Södra Bohusgården


Södra Bohusgården är ett nytt villaområde i Uddevalla. Vem kunde tro att man kunde bygga flera villor på bergen söder om Hotell Bohusgården? Man får dock vara tacksam över att inte bergen är plansprängda som kvarteret Bikupan, som jag skrivit tidigare om.
Flera av villorna är nu färdiga och de nya ägarna, som lär ha betalat mellan 2 och 4 miljoner för sina hus, har flyttat in. Det är Riksbyggen som bygger och säljer sedan de nyckelfärdiga husen.
Men bygget har inte varit problemfritt. I somras kunde vi läsa i tidningarna att man använt en byggmetod (enstegstätning) som på andra håll visat sig befrämja mögeltillväxt. Syftet med byggmetoden var att husen skulle vara lätta och energisnåla men eftersom konstruktionen saknar luftspalt har fukt som eventuellt tränger in ingenstans att ta vägen.

Riksbyggen gjorde därför en "halvhalt" i byggandet och ändrade helt enkelt byggmetoden. Detta fördröjde förstås hela bygget. Men det var väl i alla fall klokt att man inte fortsatte bygget utan faktiskt ändrade sig. Husägarna skall inte ha drabbats ekonomiskt.

Så här fint ser området Södra Bohusgården ut på Riksbyggens hemsida http://bohusgarden.riksbyggen.se/

Flera av husen är fortfarande under uppförande och så småningom skall ytterligare etapper byggas.


Läget för det nya villaområdet Södra Bohusgården kan du se på denna bilden. Det är det rödmarkerade området.//

1 kommentar:

  1. Tyvärr Gunnar så är sanningen den att Riksbyggen har ej byggt vissa hus i fungerande konstruktion trots att dom förbundit sig att göra så och fortfarande efter 12 års tid och således orsakar detta mögel och fukt i fastigheterna och följaktligen stora kostnader och lidande och trots att HD DOM beslut olaglig fasad konstruktion
    Konstateras att ingen trovärdighet hos Riksbyggen finns samt dom fuskbyggstämplar sig som samhällsskadligt verksamhet

    SvaraRadera