GOD JUL SJÄLV ÄN EN GÅNG!! Vi får tänka oss lite snö. De gamla julkorten är underbara. Som tur är har jag ärvt en hel del gamla julsaker, tomtar, lyktor och julaffischer bl.a. Mesar och finkar svärmar runt talgbollar och fröhus. Domherrarna hör man bara i fjärran, med deras karakteristiska, lite vemodiga pip. Blir det riktigt kallt, så kommer nog dom också fram. Gravlaxen smakade jag på i går kväll. Skinkan griljerade vi idag. Kan passa på att fråga bloggens läsare, om dom vet skillnaden på att vara gourmet eller gourmand. Jag svarar annars efter jul. Så mycket kan jag ge som ledtråd, att det ena har en positiv klang och det andra mer negativ.
Bra, anonym! Det var heller inte meningen att den skulle vara svår, kanske bara lite tankeväckande. Se min kommentar om att man helst inte bör varken föräta eller fördricka sej, någon gång. Om ordet "fördricka" finns i SAOL, vet jag inte. Utan att dra några paralleller mellan honom och mej, så brukade ju Strindberg förnya det svenska språket med ord som har förankring i modersmålet. Islänningarna gör på samma sätt. Än en gång en GOD JUL!
GOD JUL SJÄLV ÄN EN GÅNG!!
SvaraRaderaVi får tänka oss lite snö. De gamla julkorten är underbara. Som tur är har jag ärvt en hel del gamla julsaker, tomtar, lyktor och julaffischer bl.a.
Mesar och finkar svärmar runt talgbollar och fröhus. Domherrarna hör man bara i fjärran, med deras karakteristiska, lite vemodiga pip. Blir det riktigt kallt, så kommer nog dom också fram.
Gravlaxen smakade jag på i går kväll. Skinkan griljerade vi idag.
Kan passa på att fråga bloggens läsare, om dom vet skillnaden på att vara gourmet eller gourmand.
Jag svarar annars efter jul. Så mycket kan jag ge som ledtråd, att det ena har en positiv klang och det andra mer negativ.
Den frågan var inte så svårbesvarad. Gourmeten är finsmakare, gourmanden frossare. Kända gourmander Jan Stenbeck och Elvis Presley.
SvaraRaderaFast på julen får man väl vara lite av gourmand, undantagsvis? ;=)
Bra, anonym! Det var heller inte meningen att den skulle vara svår, kanske bara lite tankeväckande. Se min kommentar om att man helst inte bör varken föräta eller fördricka sej, någon gång. Om ordet "fördricka" finns i SAOL, vet jag inte. Utan att dra några paralleller mellan honom och mej, så brukade ju Strindberg förnya det svenska språket med ord som har förankring i modersmålet. Islänningarna gör på samma sätt.
SvaraRaderaÄn en gång en GOD JUL!