2007-12-30

Mustafa Mohamed Bohusläningens guldmedaljör 2007


I morgon, på Nyårsafton, kommer Bohusläningen att tillkännage att Mustafa Mohamed, IF Hälle, får tidningens guldmedalj för bästa idrottsprestation 2007.

Stort GRATTIS MUSSE!

"Musses" idrottsår har varit helt fantastiskt så guldjuryn har haft en lätt uppgift i år.

Eller vad sägs om:
 • SM-guld på 5000 m.
 • Fyra på 3000 meter hinder vid Friidrotts-VM.
 • EM-silver i terränglöpning

Allra störst är förstås att han i belgiska Heusden den 28 juli slog Anders Gärderuds fantastiska svenska rekord (som också var världsrekord den gången) på 8.08.02 på 3000 meter hinder vid Montreal-OS 1976. Mustafas nya svenska rekord på sträckan är 8.05.75. Rekordet hann fylla 30 år och Anders Gärderud 60 år innan Mustafa tog rekordet från honom.

Och ingen var gladare än Anders Gärderud för att det var just Mustafa som tog rekordet ifrån honom. Den som följt med när Anders kommenterat friidrott på SVT har länge kunnat märka att han högt och rent gillat Mustafa och hans ungdomliga friskhet. Han har också betonat att skall man nå världstoppen så måste det till träning. Och tränar gör Musse. På hans hemsida http://www.mustafamohamed.com/start.htm kan man läsa om hans träningsupplägg. 180 km löpning på en vecka! Man blir trött bara av att läsa om det.

Några dagar senare sprang Mustafa i DN-galan och underskred igen Gärderuds gamla rekord. Den här gången sprang han på 8.07.83. Och den fulltaliga publikens hyllningar ville aldrig ta slut.

Mustafa fick även 2001, 2004 och 2006 Bohusläningens guldmedalj. Den här gången hoppas jag att medaljen kommer att delas ut vid ett riktigt stort publikevenemang så att bohusläningarna får tillfälle att hylla honom rejält!//

1 kommentar:

 1. En STOR GRATULATION till en värdig vinnare av Bohusläningens guldmedalj!!!
  Hoppas att Mustafa får vara frisk och skadefri! Han har säkert möjlighet att få många fler medaljer.
  Eftersom jag sprungit några meter själv (som motionär), så vet jag vilken envishet man måste ha för att klara denna träningsmängd.
  Trots dessa enorma framgångar, verkar ju killen också vara mycket behärskad och ödmjuk. Heder åt en sådan idrottare!

  SvaraRadera