2007-12-12

Ny förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen


I kväll beslutade Uddevalla kommunfullmäktige att utse den här mannen till ny förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen.
Det kanske är förmätet att på det här sättet informera om mina kommande arbetsuppgifter för Gustafsbergsstiftelsen, men jag räknar med att det ändå kommer i Bohusläningen i morgon (och det är ju kul att vara före tidningen).
Redan i dagens tidning framgick det att den politiska majoriteten och Solidariskt Uddevalla hade mig som sitt förslag. Bakgrunden är ju att min förre chef, majoren Jan Fogelin, hastigt avled tidigare i höst. Han var sedan flera år förvaltande direktör för stiftelsen.
Socialdemokraternas förslag till ny direktör var nuvarande ordföranden i stiftelsen Lennart Björk.
Ingen ledamot reserverade sig mot beslutet att utse mig vilket jag ändå tycker är skönt.
Hur kommer det då rent praktiskt att fungera? Jag ansökte om avtalspension hos min nuvarande arbetsgivare Västra Götalandsregionen. Västarvet/Bohusläns museum ville inte bevilja detta men efter lite diskussioner står det klart att jag kommer att beviljas halv avtalspension och jobba kvar på museet på halvtid. Preliminärt är det sagt att jag som nu skall jobba med personalfrågorna men släppa mina andra administrativa uppgifter. Detta har ännu inte diskuterats detalj.
Jag tycker i alla fall att det skall bli roligt att få förmånen att jobba med Gustafsberg. Jag gjorde ju i ordning dess arkiv under några år i början av 1990-talet och jag lärde mig väldigt mycket om Gustafsberg då.//

17 kommentarer:

 1. Nu kan det sägas - Gustafsbergsstiftelsen har fått den ledaren den förtjänar!
  Gratulerar!!!

  SvaraRadera
 2. Stort Grattis, ett mycket klokt val!
  Simone

  SvaraRadera
 3. Grattis till ett intressant och viktigt arbete.

  SvaraRadera
 4. Grattis till uppdraget!
  Det kan ju inte vara mer rätt!

  SvaraRadera
 5. Stort GRATTIS till Dig men framförallt till Gustafsbergsstiftelsen!!

  SvaraRadera
 6. Grattis till utnämningen! Vi får bara hoppas att det inte inkräktar på bloggen. /Anders

  SvaraRadera
 7. Rätt man till jobbet!!!
  Grattis till Gustafsbergsstiftelsen!!!

  SvaraRadera
 8. Får också gratulera och önska lycka till!Eftersom jag själv är halvpensionär (eller vad det nu heter), så vet jag att det känns bra. Du ,liksom jag, skulle väl inte ha några problem att fördriva tiden som helpensionärer heller förstås. Vad man alltid får hoppas, är ju att man får behålla en dräglig livskvalitet, även "på äldre dar´"
  Sköt väl om Gustafsberg! Du vet ju att jag har många anknytningar dit.
  En en gång GRATTIS!

  SvaraRadera
 9. Grattis Gunnar!

  Det kommer att passa dig fint.
  Bättre val kunde inte Uddevalla kommun gjort.

  SvaraRadera
 10. Grattis Gunnar och Gustafsberg!
  Jag och min goda vän Linda Gjerdrum sände in ett medborgarförslag kring Gustafsberg i våras. Tyvärr ligger det och möglar på ett kommunalt skrivbord någonstans...Det innehåller dock hållbara, konkreta förslag som det vore roligt om du tog en titt på. Mailar det till dig i dagarna.
  Lussehälsar,
  Ulrica W

  SvaraRadera
 11. Vi på skärgårdsbåtarna vill gratulera dig till ditt nya uppdrag och ser fram emot ett gott samarbete även här!

  SvaraRadera
 12. Grattis Gunnar!
  Sicken tur att borgarna regerar i Uddevalla.Jag är övertygad om att detta är ett bra beslut för alla.
  Lycka till.

  SvaraRadera
 13. Grattis till det nya jobbet, bör passa dig perfekt.
  Men du får allt fortsätta med berättarafton även i fortsättningen!
  Stig M

  SvaraRadera
 14. Vi vet att du är rätt person till
  detta önskar dej lycka till det
  är mycket som behöver renoveras
  hoppas det finns en stor påse till
  det för det är ju i stort förfall
  Men jag tror mig veta att valet av förvaltningsdirektör inte kunnat blivit bättre för uddevallaborna
  våga stå på dig 1

  SvaraRadera
 15. Ett mycket klokt val, jag är övertygad om att du blir rätt man på rätt post. Ett stort GRATTIS till dig Gunnar men också till Gustafsberg som kommer att kunna både bevaras och utvecklas.

  SvaraRadera
 16. Jag gratulerar både Gustavsberg och de som valt dig. De har visat prov på både klokhet och ett gott omdöme!

  /Björn

  SvaraRadera
 17. Grattis och lycka till!

  SvaraRadera