2007-12-30

Plötsligt uppehåll och sol


Det har regnat och regnat dag ut och dag in i flera veckor så man trodde att man aldrig mer skulle få se solen. Men så plötsligt dök den upp i dag. + 4 grader i skuggan och mer i solen. Men var det verkligen så här sommaraktigt? Det tyckte tydligen ynglingen med bilen i alla fall.

Jag gick en promenad hemifrån och ut till Bodele längs Strandpromenadens träbrygga. Sanslöst mycket folk hade lockats ut i det fina vädret. Parkeringsplatserna vid Svenskholmen, Skeppsvikens café (som ju är ett förfallet hus numera) och Bodele räckte inte till. Det var bilar parkerade högt och lågt.

Och alla människor njöt av promenaden. Jag tror inte att vi Uddevallabor ännu till fullo insett vilken attraktion vi fått i den nya leden. Tack och lov för att man inte lät undersöka bergets kvalitet först. Då hade vi aldrig haft promenaden.

Och kyrkornas skylt vid den lilla rastplatsen på bryggan har nu ersatts med en likadan som den som stals. Vi håller tummarna för att den får vara i fred.//

2 kommentarer:

 1. Med all respekt för de som tror på ngt ... men varför gör en skylt ett liv mer troligt då det tros leva genom en tro som bygger på en tro som inte är trovärdig från någon tro. Man kan säga att Om det finns en gud har han det svårt att bestämma sig. I god demokratisk anda måste han/ de/ vi ändå inse att de stor religonerna inte finns här - utan DÄR! Eller i mitten ... men ffa där !!! Eller är Gud ODEMOKRAT ????

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt 2008 tillönskas min favoritbloggare och alla hans läsare, förstås!
  Inga öppna bilar i SOLNA i dag - här snöbyar och halvelak nordan.
  Men dagar skola komma!
  -loa

  SvaraRadera