2007-05-19

Nidingsdåd 2 - i kommunal regi


I dagens Bohusläningen kan man läsa att kommunen redan i nästa vecka kommer att ta bort oxelhäcken som växer i södra kanten av Museiparken. Skälet påstås vara att man "vill öppna ut mot vattnet". - "När häcken är borta kommer kajens stenläggning att direkt möta gräsmattan i parken" förklarar Agnetha Johansson för Bohusläningen. Det blir ett mer öppet intryck":
Ja, det skall gudarna veta att det blir ett mer öppet intryck men vill vi ha det så? Har inte de som beslutat om detta varit på platsen och sett människor som sitter på parkbänkarna och får både lä för vindar och sol på samma gång?
Och även parksidan av häcken ger ett skydd både mot sol och vind för dem som vill ha det.
Nej, jag köper inte den förklaringen. Snarare tror jag på det som nämns i en bisats, nämligen att: "Uddevalla Event lär bli glada för det här. Nu kan de utan hinder bygga ut sitt Fjordfestival-område ända ut till kajkanten". Där har vi den verkliga anledningen - jag har nämligen hört det förut från det hållet.
Skall fyra dagars årligt festande, som dessutom ifrågasätts av många Uddevallabor, få styra att denna häck tas bort. Man blir förbannad!//

3 kommentarer:

 1. ....instämmer till fullo. Jag blev också förbannad eftersom gräsmattan är en fin lekplats för barn och häcken utgör en avgränsning mot den för barn så farliga miljön längs kajen.

  Det här påminner mig om min strid med Agneta när den stora fylliga häcken mot polishuset i Margretegärdeparken togs bort. Då var motiveringen att polisen skulle kunna se in och avslöja alla fyllon som höll till där. Pyttsan, det har aldrig varit annat än studentfylla i Margretegärdeparken. Dessutom skulle det minsann planteras sådana växter att en del av det fina skydd som den gamla häckten utgjorde mot trafiken på Lagerbergsgatan skulle återkomma. Pyttsan.

  Jag får lust att bli häckkramare!

  Ulf G.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jo, jag tänkte också på Margretegärdeparken. Nu tror jag i och för sig att det inte är Agneta som ligger bakom sådant här för hon älskar verkligen träd och växter. Jag kan faktiskt tänka mig att hon kämpat länge för att oxelhäcken i Museiparken skall få vara kvar, men fått ge sig. Det är sedan naturligt att media vänder sig till henne med frågornaoch vad skall hon som en lojal tjänsteman svara då?

  SvaraRadera