2014-07-31

Landbadet stängt inför Oddebollen

De senaste dagarna har de som sökt sig till Landbadet möts av sådana här skyltar. Det råder badförbud på det populära Landbadet på grund av för hög klorhalt vilket i sin tur beror på ett tekniskt fel i reningsverket.

Det är förstås synnerligen olyckligt då Uddevalla i morgon invaderas av ett par tusen spelare, ledare och anhöriga som skall delta i årets upplaga av Oddebollen på Gustafsberg. Över 200 lag är anmälda och en av de stora attraktionerna vid sidan om matcherna brukar vara Landbadet.
Anläggningsansvarige Bengt Alm på Kultur och Fritid säger i kväll till Uddevallabloggen att reningsverket står stilla och att man inväntar en reservdel som skall komma i morgon kl 09. Då skall den monteras och sedan skall reningsverket startas och tidigast i morgon eftermiddag, men troligare på lördag kommer badförbudet att kunna hävas.

Tur i oturen är ändå att badtemperaturen i havet vid Sörkullen nu ligger på 23 grader vilket redan i kväll hade lockat många Oddebollare till ett dopp.  //

1 kommentar:

  1. Kanske är det bra för många barn i Oddeboll åldern gillar inte att bada i sjö eller hav!! Detta kanske får en del att tycka att det faktiskt är helt ok....

    SvaraRadera