2014-07-04

Kynningsrud bygger stort P-hus i Krokslätt i Mölndal

Grundarbetena är redan påbörjade.
Kynningsrud Prefab i Uddevalla har fått en stor order på ett parkeringshus i Krokslätt i Mölndal. P-Huset är en helprefabricerad betongstomme med pelare, balkar, ytterväggar och håldäck på 17 000 kvm och ska kunna ta emot över 650 bilar.

Ordern är på 28 miljoner kronor och innebär en grundsten för den stabila beläggningen i Kynningsruds fabrik det närmaste halvåret. Tillverkningen av P-huset börjar under hösten i Uddevallafabriken och monteringen i Krokslätt påbörjas i december.  Monteringstiden är beräknad till drygt två månader.

Kynningsrud Prefab har erfarenhet från flertalet tidigare parkeringshusprojekt, bland annat i Kallebäck, Alingsås samt Rygge i Norge

-Vi har goda möjligheter till att producera flera olika varianter av P-hus tack vare vår produktbredd, och detta projekt är ytterligare ett bevis för detta. Det är roligt att kunna använda så många olika av våra produkter i denna entreprenad, vilket är en av våra styrkor och skapar sysselsättning för alla delar av fabriksproduktionen, säger försäljningschefen Jon Jansson på Kynningsrud Prefab i Uddevalla.

Huvudentreprenör i Krokslätt är K 21 Entreprenad.  //

1 kommentar:

  1. Här försvinner en del av ett naturreservat...det gör liksom ont i magen.

    /Monica

    SvaraRadera