2014-07-04

2500 besökte BIOSTADEN på premiärdagen

I dag mellan kl 11 och 14 var det öppet hus för allmänheten på nya BIOSTADEN i kvarteret Lancaster. I går kväll var det galainvigning med bl a Helena Bergström och Colin Nutley. Helena Bergström och landshövdingen Lars Bäckström klippte bandet som bestod av ett stycke filmremsa.

Så idag var det så dags för den riktiga biopremiären men först öppet hus för allmänheten. Intresset var enormt. Långt innan dörrarna slogs upp ringlade kön lång och när dörrarna stängdes kl 14 hade 2 500 personer besökt biografen med sina fem salonger.

Det finns plats för 471 personer samtidigt i salongerna med denna fördelning:

BIOSTADEN 1  211 platser
BIOSTADEN 2  100 platser
BIOSTADEN 3  60 platser
BIOSTADEN 4  50 platser
BIOSTADEN 5  50 platser
BIOSTADEN 1 med 211 platser och Sveriges största filmduk
BIOSTADEN 1 är förstås häftigast
Överhuvudtaget är det stora och ljusa lokaler utanför biosalongerna.
Och i alla salongerna är det väldigt gott om plats mellan bänkarna och inte som när jag senast var på SAGA och såg Hundraåringen.... Det var så trångt i bänkarna så att jag satt och led hela filmen och kunde inte röra mig.
I en av salongerna fick man ha på sig 3D-glasögon.
Budgeten för att bygga om delar av P-huset Lancaster till BIOSTADEN har enligt uppgift varit 100 miljoner. Det är ingen dålig satsning och dessutom har inte en enda skattekrona använts. Det är bara att gratulera SVENSKA BIO och jag är övertygad om att det kommer att visa sig vara en lyckad satsning, inte bara för Uddevallaborna utan för hela regionen.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar