2014-07-06

Filip Thuresson tog fem VM-poäng i sista (?) VM-deltävlingen på Glimmingen

Hemmaåkaren Filip Thuresson tog fem VM-poäng i dagens finaler på Glimminge Motorstadion. I första racet tog han en 20:e plats och fick en poäng. I andra racet tog han 17:e platsen och fick fyra VM-poäng.

Det var en annan Filip Thuresson än som tidigare visat upp sig på hemmabanan. Tidigare har han drabbats av skador men idag var han fullt frisk och visade vad han kan. Bäste svensk blev dock Filip Bengtsson, som var före sin namne Filip Thuresson, och knep nio VM-poäng.

Annars var det storfavoriternas dag på Glimmingen. Antonio Cairoli vann överlägset båda sina heat i MXGP-klassen och lika överlägsen var Jeffrey Herrlings i MX 2-klassen.

Väderraporterna för söndagen hade sagt att det skulle bli regnskurar men några sådana syntes inte till. Kanske rapporterna bidrog till att "bara" 21 000 åskådare sökte sig till VM-deltävlingarna? Själv hade jag funderingar i sådana banor men gav mig ändå iväg till slut. Något som jag inte ångrar.

Tråkigt var det dock att under dagen få höra att detta kanske var den sista VM-deltävlingen på Glimmingen. Jonas Hagren i tidningen Race skriver idag att Uddevalla GP inte finns med i nästa års tävlingskalender. Enligt uppgift till Uddevallabloggen har BMK Uddevalla hoppats att få något slags besked från Uddevalla kommun före dagens tävlingar, men något sådant har inte dykt upp.
Som vanligt har BMK Uddevalla all heder av helgens arrangemang. Landshövding Lars Bäckström invigningstalade på svenska och engelska med ett sådant engagemang att det verkade som han har följt alla BMK Uddevallas tävlingar ända tillbaka till dem på Kasen i början av 1950-talet.
Traditionsenligt gjorde en JAS Gripen från F 7 i Såtenäs en bejublad uppvisning över Glimmingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar