2014-07-08

Kvarteret Aminoff

Bilden är tagen inifrån gården i kvarteret Aminoff. Huset i det sydöstra hörnet är rivet. Bohusläningen skriver i april 1953 att hörnhuset i kvarteret skall rivas. Frågan är om bilden kan vara från det året? Jag vet ju att det bland Uddevallabloggens läsare finns experter på bilars årsmodeller och kanske kan det vara en ledning?

Vi känner i alla fall igen Kungsgatan med Frideborg och Uddevalla museum där borta till höger. Hitom huset i kvarteret Herrnhut är det Sillgatan som går från Kungsgatan och ut till vänster ur bilden.

Någon som minns?  ///

2 kommentarer:

  1. Hej
    Bilden kan inte vara äldre än 1957 i alla fall, eftersom grillen på Volvo PV:n är av den typ som kom just 1957. Och delad vindruta ersattes till 1958 av en hel vindruta, när dom samtidigt bytte beteckning från 444 till 544. Och det där V:et mitt i grillen fanns endast 1957 på PV och Duett.

    Mvh Tobias Falk (f.d. PV-ägare)

    SvaraRadera
  2. Hej! Forden är av 1957 års modell allt enligt Bilkalendern 1958 (utgiven av Polisens idrotts- och skytteförbund med förteckning över alla fordon i dåvarande O-län). Den ägdes av snickare L Karlsson, Skandiavägen 2 A i Uddevalla. PV:n kan jag inte hitta i registret, vilket kanske tyder på att den inte var registrerad då uppgifterna hämtades från Länsstyrelsen. Alltså: Tobias bedömning håller. Bilden kan inte vara äldre än 1957. Skall vi satsa på någon gång under 1958? Kanske på våren av mängden löv på träden att döma?

    SvaraRadera