2013-10-29

Utstuderad e-postbedragare

Har jag nått vägs ände nu med e-posteländet? Jag hoppas det. De senaste upptäckterna gjorde jag i dag.

Jag har funderat mycket på varför vissa personer inte fått mina mejl. Så upptäckte jag plötsligt detta: Bedragaren har ändrat e-postadresserna för alla med adresser som slutar med .com (punkt com). I adressboken såg jag plötsligt att det stod .corn (punkt corn) och det är ju väldigt lätt att missa detta då rn och m är väldigt lika.

Så nu har jag suttit och manuellt ändrat många e-postadresser, speciellt de som jag har i grupper och andra som jag korresponderar med. Jag har ännu många adresser som jag inte hunnit ändra men det får ske efter hand.

För några dagar sedan fick jag ett tips att den svarsadress som bedragaren använde i mitt namn skulle vara gunnar.klasson@mail.com istället för gmail.com. En av Uddevallabloggens läsare som fått mitt mejl svarade på det och hamnade alltså då hos gunnar.klasson@mail.com istället för hos mig. På frågan vart han skulle skicka pengarna fick han en gatuadress på Filipinerna.

Idag hittade jag så äntligen hur jag skulle få bort den felaktiga svarsadressen som ju bedragaren hade redigerat in i mitt gmailkonto. Med andra ord verkar det nu som att jag gjort mig kvitt alla konstigheter som uppstod då en bedragare lyckats komma över mitt lösenord och sedan gått in och ändrat flera uppgifter i mitt konto.

En läxa har det så klart blivit. Som tur är har inte Uddevallabloggen påverkats som har samma lösenord då den tillhör Googlefamiljen.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar