2013-10-09

Sista skymten av dansbanan i Folkets park

I eftermiddags när jag passerade Folkets park ute på Göteborgsvägen fick jag se att grävskopan högg in på det allra sista av dansbanan. Dansbanan ritades av Uddevallaarkitekten Arthur Brattberg och stod klar 1930.  //

3 kommentarer:

 1. Det är klart det ska rivas inget gammalt kulturminne får finnas kvar av alla ställen i uddevalla så måste dom bygga bostäder just där istället för att rusta upp parken så den kan återanvändas men det är så typiskt uddevalla att bara riva allt gammal och bygga nytt/ från en upprörd uddevallabo

  SvaraRadera
 2. tycker du kan skriva lite om gamla Äsperödbron som just nu också håller på att rivas vad händer i denna stan

  SvaraRadera
 3. Ja, här fick jag sommaren 1958 Monica Zetterlunds autograf i mitt block och hon lotsade sedan mig vidare genom hela Dompans band och såg till att jag även fick deras namteckningar. Naturligtvis var hon sen min stora favorit under resten av sin levnad.
  -anonyme Bengt

  SvaraRadera