2013-10-17

Nu slår turistbyrån igen för gott


Insänt av Uddevalla Turistbyrå:
 
"Det är med sorg i hjärtat vi nu stänger Uddevalla Turistbyrå 25 oktober 2013. Beslutet att avveckla turistbyråns verksamhet i kommunal regi togs i kommunstyrelsen i augusti. Våra lokaler är uppsagda från och med 1 november, därefter har vi ingen fysisk turistbyrå i Uddevalla kommun.

Vi kommer dock att finnas tillgängliga på webben; www.uddevalla.com, telefon; 0522-69 84 70 och mail; info@uddevalla.com fram till årsskiftet, då den ideella föreningen Destination Uddevalla kommer att ta över turistinformationen".  //

9 kommentarer:

 1. Med ena handen vill göra Uddevalla o centrum mer o , logiskt ?mer inbjudande och med andra handen stänger man turistbyrån ????

  SvaraRadera
 2. Förslag - varför inte kombinera Turistbyrå med receptionen på Bohusläns Museum, det tycker jag själv är en utmärkt idé.
  -anonyme Bengt

  SvaraRadera
 3. Stor fet skandal, vill inte kommunen ha turister o hjälpa dem fysiskt när de kommer hit.
  Snart dags o tänka på kommunbyte för min del då jag ändå jobbar i göteborg också de tack vare ua kommun.

  SvaraRadera
 4. Verkligen bara att beklaga ett fullständigt ogenomtänkt förslag. En kommun som Uddevalla ska ha en kommunal turistbyrå. Att lansera varumärket Hjärtat i Bohuslän som en devis för Uddevalla och inte öka marknadsföringen utan lägga ner turistverksamheten. Att försöka tvinga en ideell organisation att klara av att hantera den kommunala samverkan med Västsvenska Turistrådet, Västragötalandsregionen, Fyrbodals kommunalförbund övriga kommuner, medverkan på olika mässor, samordning av lokala aktiviteter, och vara en opartisk objektiv aktör som verkar för turistens bästa med samhällsuppdraget att ÄVEN informera medborgare och vara ett stöd till besöksnäringen. Förväntningarna blir stora. Det är ju ingen som vill gå från något utan komma till något. Men förmodligen så blir det nya bud ett valet så det kanske bara blir ett år utan turistbyrå..............får väl hoppas att vi inte hinner skrämma bort förmånga

  SvaraRadera
 5. Byt namnet Uddevalla mot Torp, så kanske någon turist kör fel och kommer in i sta´n.

  SvaraRadera
 6. En av världens största industrier, rese- och turistnäringen, borde ha en permanent plats i Uddevalla. Att lägga ned turistbyrån är så dumt att man häpnar... Det visar att man ger upp.

  SvaraRadera
 7. Bra att vi slipper en massa utbölingar!

  Ironi efter som detta är svårt att se i text!

  Från en snart "inte-Uddevallabo" efter +40 år..

  SvaraRadera
 8. Tror snart hela Uddevalla centrum klappar igen, på Kungsgatan gapar många skyltfönster tomma och allt känns öde. Nu ska alltså Turistbyrån också stänga....?
  Det finns massa förslag på att liva upp centrum och göra det mer attraktivt att besöka men ändå händer inget. Är det enbart en ekonomisk fråga?
  Har själv massvis med förslag på hur man skulle kunna blåsa liv i centrum. Bohusläningen har också haft artiklar där folk både på "stan" och även de som redan nu bedriver verksamheter där får säga sitt om hur man livar upp centrum. Nu byggs förvisso en ny biograf, alltid något! Har höga förväntningar på den biografen också!

  SvaraRadera
 9. Så klantigt, upprustning av centrum................rimmar dåligt. Hur tänker de beslutande egentligen. Rena skämtet det är väl dags att flytta centrum ?!

  SvaraRadera