2013-10-01

Stort intresse för Staden i centrum

Det var ett stort intresse för centrumfrågor då det samtalades om dessa i Bohusläningens regi på Bohusläns museum ikväll.
Rudolf Antoni höll en intressant föreläsning om stadsutveckling.
Bohusläningens nyhetschef Ingela Hydén, till vänster, samtalar med Sofia Fredriksson, 19 år, och Leif Eriksson, 68. De båda är några av dem som skickat in förslag till Bohusläningen i tidningens kampanj Staden i centrum.
En panel med dessa personer fick stot utrymme under kvällen. Från vänster Henrik Sundström (M), kommunstyrelsens ordförande, Ingemar Samuelsson (S), oppositionsråd, Christian Severinsson, fastighetsägare, Annika Repo Wallman, konsult på Lincona, Jessica Barck, Uddevalla näringsliv samt Kent Håkonsen, Uddevalla centrumutveckling.

Vill ni veta vad som sades under kvällen? Klicka då på Bohusläningens liverapportering här http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.2380385-liverrapportering-fran-kvallen-om-staden-i-centrum  //

1 kommentar:

 1. Har tagit del av några kommentarer från Bohusläningen:

  20.57: Henrik Sundström (M) säger att om ett år så har det tillsats en projektledare på kommunen som håller ihop projektet och så har kommunen kommit överens med Erik Hemberg och Patric Westdahl om priset på olika tomter i centrum.

  20.55: Oppositionsrådet Ingemar Samuelsson (S) säger att han hoppas att vi om ett har har en strategisk plan för hur arbetet med centrum ska se ut. Han talar även om en multimötesplats i form av ett kulturhus.

  Om både M och S ännu inte har några konkreta planer utan bara förhoppningar inför nästa år, när det även är val till kommunen, så är min förhoppning att både M och S byts ut. De verkar inte kunna komma till skott utan käbblar bara med varandra. Hur ska de kunna jobba med Uddevallas framtid när de måste engagera sig i valet och bevaka sina platser vid "köttgrytorna".

  Jan-Inge


  SvaraRadera