2013-10-05

Dubbelförlust för Kropps på hemmaplan

Nej det blev ingen bra inledning på årets säsong för Kropps båda lag i dubbelmatchen i Agnebergshallen idag. För oss som bara följer Kropps som betalande åskådare var det många nya namn i de båda lagen. I damlaget kände jag bara igen Nora Kovacs, Sarah Börjesson och Emma Petersson från fjolåret, men så är det i lagsporter idag, nya spelare till varje säsongsstart. Kropps duktiga målvakt Timea Pap var också i Agnebergshallen men satt på bänken pga skada. Hon hade helt klart behövts i det annars unga laget.

Kropps damer mötte Kristianstad som visade sig under ledning av den gamle Kroppsaren Lennart Ebbinge vara numret större. 6-13 i halvtid växte till 18-29. Skall man se det positivt så gjorde tjejerna i alla fall dubbelt så många mål i andra halvlek än i första. Irriterande tyckte jag också att det var att de båda lagen hade matchdräkter som var alldeles för lika varandra. Detta borde domarna sett upp med före matchen.
Kropps herrar mötte Warta och gjorde länge en bra match. Ett bra försvarsspel och 12-14 i halvtid var helt OK. Efter 8.26 i andra halvleken var Kropps nästan ikapp med 17-18 och då kändes det som att en vinst var möjlig. Men på de sista 20 minuterna gjorde Kropps ett enda mål. Warta vann den perioden med 1-11, såklart inte godkänt. Slutresultat 18-29.

Detta var den första dubbelmatchen av sammanlagt nio under årets säsong. Men jag tror att man måste ändra tiderna för matchstarterna. Nu började dammatchen kl 14 och var slut strax efter kl 15.15 och en hel timme kvar till herrarnas match kl 16.15. Där måste man tänka om man vill locka publik i fortsättningen. Vem vill gå en hel timme och vänta i Agnebergshallen?

Nu är i alla fall premiären avklarad och det finns alla möjligheter att det blir bättre med tiden.  //