2013-10-22

Kärlekstörst och vägföreningar

Insänt av Maj-Britt Jonasson:

Hej Gunnar!
27 okt kl 17.00, är det teater i Bokenäs hembygdsgård. ”Kärlekstörst och vägföreningar”. En sanslös bygdekomedi. Kultur och fritid i Uddevalla kommun är medarrangör.  Jag har sett föreställningen som gått nere i Göteborg 2012. Här ett litet utsnitt från min dagbok:
 ” På landet händer väl ingenting? Säger stadsbon. Då ska denne gå och se stycket Kärlekstörst och vägföreningar. Då får man se vad som händer där med konflikter vid ägogränser och föreningsliv och att romantiken blommar också på landsbygden. Det är en blandning av spex, bondkomik, slapsticks och – djupaste allvar. Därtill skönsång, en aria om servitut – det Ni! En av inspirationskällorna till föreställningen är Thomas Campion (1567 – 1620), engelsk poet, kompositör, läkare och jurist.”
Hälsningar Maj-Britt Jonasson
(Förköp Lena tel 0522-650 005 eller maritaviktorsson@hotmail.com )  //

2 kommentarer:

  1. All publicitet är bra,men nu har det åter blandats ihop de båda föreningarna Bokenäs Hembygdsförening och Bokenäs Dragsmarks Bygdegårdsförening. Föreställningen ges i Bokenäs Bygdegård. Bokenäs HBF har nyligen avslutat några föreställningar med temat gamla farser, och kommer så att fortsätta. Jag hoppas att ovastående föreställning kommer att ses av många intresserade.

    Gunnar O.

    SvaraRadera
  2. Det heter ju att all publicitet är bra. Men nu har det återigen blandats ihop de båda föreningarna Bokenäs Hembygdsförening och Bokenäs Dragsmarks Bygdegårdsförening.BHBF spelar sina egna folklustspel, varav ett nyss avslutas och där nya planeras. Bygdegårsföreningens föreställning spelas i Bygdegården och där jag hoppas att många går och ser den.

    Gunnar O.

    SvaraRadera