2013-10-28

CAFÉ KNAPE ÄR INTE TILLGÄNGLIGT FÖR ALLA

Insänt av Inga-Maj Johansson:
"Jag tilltalades av det nyöppnade Café Knape som jag tyckte såg mysigt ut. Men vid trappan var det stopp. Jag kom inte vidare eftersom jag sitter i rullstol. Det är ju det där med tillgänglighet som är ett honnörsord nu för tiden. Det gäller inte här! Skrämmande att ordf i Uddevalla centrumutveckling utestänger vissa grupper!

Trapphiss och en lös ramp till utsidan skulle räcka om viljan finns! Ledstång finns redan!
 
Inga-Maj Johansson"  //

11 kommentarer:

 1. Tillgänglighet är inte för alla.... Åtminstone inte för rullstolsburna. Tveksamt om man får öppna en rörelse iaf. Någon annan stans som inte är tillgängt för alla
  Rullstolsburen Uddevallabo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns många ställen! K- märkta får man inte ändra eller ta bort en trappa t.ex och det är inte alltid det går att hitta en lösning på äldre byggnader.

   Radera
 2. Hur har byggnadslov kunnat beviljas?

  SvaraRadera
 3. Jag tror för det första att innehavarna kommer att ordna detta så snart det låter sig göras. Sedan tror jag att det bara är vid nybyggen eller större ombyggnad av offentliga lokaler som det krävs handikappanpassning.
  Den gamla banklokalen (Uddevalla Sparbank) från 1905 är kanske inte helt lätt att anpassa

  SvaraRadera
 4. Det finns regler om "enkelt avhjälpa hinder" som kommunen ska jobba med.
  Har aldrig hört att Uddevalla kommun har uppmanat en fastighetsägare att åtgärda tunga dörrar och höga trösklar i centrum. Vilket de borde ha gjort för länge sedan.
  Någon borde kanske skicka en fråga till kommunen och fråga varför man inte har gjort något samt att tala med politikerna.

  http://www.boverket.se/Bygga--forvalta/Bygga-andra-och-underhalla/Tillganglighet-/Enkelt-avhjalpta-hinder/Regler-om-enkelt-avhjalpta-hinder/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ur samma regelverk:

   Vilka hinder är enkelt avhjälpta?

   Föreskrifterna gäller om de hinder som ska undanröjas är ”enkelt avhjälpta”. Med det menas att de ska vara rimliga att avhjälpa med hänsyn till de praktiska och ekonomiska förutsättningarna. Man ska också göra en bedömning av de ekonomiska konsekvenserna, dessa får inte bli orimligt betungande. Olika situationer kan bedömas olika beroende på hur förutsättningarna ser ut i just det fallet.

   Radera
 5. Känner myndigheterna till detta?
  /Mandrake

  SvaraRadera
 6. vart ligger detta cafe?

  SvaraRadera
 7. Norra Hamngatan intill Hanssons bro
  NN

  SvaraRadera
 8. Var det detta vi behövde i Centrala Uddevalla? Ett Cafe till...................

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart behöver vi det! Det drar människor till centrum som sedan kanske går till Åhlens eller någon annan butik. Centrum är inte bara till för butiker. Taket för antal cafeer är knappast nått för om fler personer hittar ett nytt favoritfik så blir det som sagt fler besökare i centrum.
   Finns det för många klädaffärer på Torp? Eller är det en fördel för Torp att det finns många klädaffärer där?

   Radera