2013-10-19

Protest mot att Föreningsbiten upphör

Insänt av Bengt Sjöström:

Det är helt enkelt förfärligt att Kommunen tänker spara några slantar genom att upphöra med "Kulturronden" och "Föreningsbiten" i Bohusläningen!
Jag är medlem i Hörselskadades Förening i Uddevalla. Genom att annonsera i Föreningsbiten om vår verksamhet når vi ut till våra ca 150 medlemmar. Medelåldern bland medlemmarna är 75+ och endast ett fåtal (ca 10 st.) har dator. Uddevallabloggen i all ära men kan inte läsas av flertalet av medlemmarna i Hörselskadades Förening. Hur det ska bli i framtiden med föreningslivet i Uddevalla oroar mig. Det borde protesteras högljutt mot Kommunens snålhet. Delar du min uppfattning är Uddevallabloggen ett utmärkt forum för detta.

Med vänlig hälsning

Bengt Sjöström
sekr. i Hörselskadades Förening i Uddevalla  //

5 kommentarer:

 1. Bedrövligt att kommunen inte vill satsa på denna allmänt uppskattade information. Konstigt att inte Bohusläningen och Uddevalla kommun kan komma överens om ett rimligt pris för detta! Det borde ligga i bådas intresse att nå ut med information om vad som händer i kommunen. Tidningen har, enl. mitt sätt att se det, en oslagbar roll att förmedla nyheter. Kanske skall vi minska på en kommunalrådslön för att lösa detta .ekonomiskt ...........

  SvaraRadera
 2. Tidningen och kommun borde väl kunna komma överens om priset, den rutan är ju en av anledningarna varför man har tidningen.

  SvaraRadera
 3. BOHUSLÄNINGENS NYA KLÄDER
  Det har väl kostat en del att ge tidningen ny design. Då får man ta igen på gungorna vad man förlorar på karusellen, som Karl-Gerhard sjöng en gång i tiden. Att tro att en tidning blir bättre för att man ändrar typsnitt är naivt. Det är väl innehållet som räknas?
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag hört, så är detta enbart en kostnadsbesparing. Den får samma utseende och format som de flesta andra i samma koncern och därmed behöver inte tidningen Bohusläningen ett specialupplägg.

   Radera
  2. Inte en särskilt välgrundad kommentar, Maj-Britt. Läs artikeln från tidigare i veckan när omständigheterna kring Föreningsbiten förklaras. Det tror väl sjutton att tidningen måste ha betalt för sitt arbete. Tänk om, kommunfolket!

   Radera