2010-03-10

Underhållande kommunfullmäktige


(Staffan Cronholm (M) och Ole Borch (SU) )

Kvällens kommunfullmäktige var riktigt underhållande. Punkten 3 på dagordningen var:
"Besvarande av interpellation från Ole Borch (SU) till kommunstyrelsens ordförande om motorbåtstävling"
Det handlade förstås om den motorbåtstävling som skall äga rum den 6-8 augusti på Byfjorden. Kommunstyrelsens ordförande Sture Svennberg (M) svarade ganska snabbt och tydligt på interpellationen. Men sedan svävade debatten ut. Den kom i vissa stycken att handla om hela den globala miljödebatten. Och mycket annat också för den delen.
Staffan Cronholm (M) efterlyste den ekonomiska modellen som Ole Borch jobbar efter: "Helst skall man sitta hemma och inte göra nånting och sy sina egna skjortor och ha tråkigt"
Borch replikerade: "Du säger att det är tråkigt att sitta hemma och sy skjortor?" - "Nej det är det inte, men jag gör annat också!" (Till saken hörde att Ole Borch var iklädd en vacker gul skjorta med tillsynes påsydda blommor på)
Som sagt ett mycket underhållande kommunfullmäktige och du vet väl att du i efterhand kan gå in och se och lyssna på debatten. Du hittar sändningarna denna och tidigare debatter här. //

2 kommentarer:

 1. Ja sannerligen kan Herr Borch liva upp på kommunfullmäktige tätt föjlt av Ewy. Tråkigt att hon slutar....

  SvaraRadera
 2. Visst är det sorgligt att politikersysslan har blivit en "arbetsgivarsyssla" snarare än en medborglig input i verksamheten.

  Det är ju de anställda i kommunen och deras chefer som gör jobbet och balansen mot politiken har varit god.

  Men när politiken tror de kan allt backar tjänstemännen och politiken får ta mer och mer av det de ej klarar av. Till slut blir kommunen en banan republik med överklaganden etc som regel.

  Därför orkar inte de som samhället behöver arbeta inom politiken. Vi ser de t på de avhopp som nu varit och vi kan bara bäva för vad som kommer efter.

  Trist - vi skulle ju kunna i den platta organisation få ett bra samhälle.

  Vad gick fel? Var det när Expressen blev en skvallertidning? När politiken trodde de var den nya Adeln och fick kunskap med sitt ämbete? Eller när det goda samhället dog med Palemmordet?

  Puckat blev det i alla fall.

  SvaraRadera