2010-03-29

Filminspelning på Gustafsberg

Idag har det varit filminspelning på Gustafsberg. Det är filmen Simon och ekarna efter Marianne Fredrikssons bok med samma namn som spelas in. Läs mer om filmen på Wikipedia.

I filmen skall badrestaurangen föreställa ett sanatorium. Och du milde tid så mycket förberedelser det har varit för dagens inspelning. I förra veckan var det folk här och skruvade bort badrestaurangens skyltar, trappräcken, ljusslingorna längs taket etc etc. Och idag upptäckte jag att trafikskyltarna på området var demonterade.

Under förmiddagen spelade man in några utomhusscener. Bilen på den övre bilden kommer körande på vägen ner mot vandrarhemmet. Svänger vänster och upp mot badrestaurangen/sanatoriet. Där kliver det ut folk som sedan går (stapplar) in på sanatoriet. Och omvänt lämnar bilen sanatoriet och kör samma väg tillbaka. Dessa två scener höll man således på med under förmiddagen.
Och man började tidigt. Redan kl 04.00 skulle statisterna vara på plats för att sminkas och vid pass 07.00 började man filma.Förutom statister och skådespelare ingår det ett stort antal funktionärer i filmteamet.
Vid 11-tiden var det dags för en välbehövlig lunch och samtidigt var det presskonferens.
Under eftermiddagen skall inomhusscenerna tas och på den nedrre bilden ser vi badrestaurangen apterad till sanatorium. Undrar hur många minuter sammanlagt den här långa dagens inspelningar blir i filmen? //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar