2010-03-18

Ett våldsamt brak...


Dagligen läser man om snö och is som faller från taken. Men maken till det ras som inträffade strax före 19.30 ikväll har jag inte hört talas om.
Jag hoppade högt i TV-soffan av ett våldsamt brak och när jag tittade upp i Skolgatebacken fick jag se detta. Det var all den snö och is som låg på taket till Skolgatan 12 som plötsligt rutschade till marken.
Som synes blev praktiskt taget allt liggande ute i gatan som för en bra stund blev oframkomlig. //

12 kommentarer:

 1. Vad hade hänt om en bil samtidigt kört förbi? Hade husägaren ingen koll alls? //Rolf

  SvaraRadera
 2. Herregud! Det verkar ju vara flera ton. Tänk om det kommit en bil just då. Den hade väl blivit platt.

  SvaraRadera
 3. Tänk att bilar kommer i första åtänke, det finns faktiskt folk som promonerar.

  SvaraRadera
 4. Men i bilarna sitter det folk. Ett tunt plåttak ger inget skydd.

  SvaraRadera
 5. Är man mer skyddad när man går då eller? Kanske får köpa pansarmössa....

  SvaraRadera
 6. För att som gående träffas av just detta ras hade man fått gå ute i gatan. Som synes har trottoarerna på båda sidor klarat sig. Kanske inte konstigt att man då i första hand tänker på bilar.

  SvaraRadera
 7. Grejen är att gatan är full av is och en gammal person hade knappast hunnit flytta på sig. Snön rasade även över ingången till huset där man står en stund extra innan man ev får upp dörren.
  En bil klarar mer tryck på tacket än man tror det ser både a o b stolpen till i bilen.
  En cyklist hade också fått problem vid det här snö raset bor i grannhuset och från de börja tills all snö låg på gatan tog ca 1,5 sekunder.

  SvaraRadera
 8. Som vanligt det är bilster det är synd om, def. ingen status att vara gångtrafikant vi klarar både takras,snökaos och ishalka. För vem har hört talas om att man åtgärdar trottoararna samtidigt som gatorna.

  SvaraRadera
 9. Som du ser på bilden hamnade mesta snön mitt i gatan där just bilar färdas därav kopplingen enbart till personbilar. Till höger vid porten är det lite stänk som inte hade skadat någon person alls. Ett biltak hade inte klarat dessa mängder snö och is utan helt tryckts ner till stolsryggen vid en direktträff med svåra personskador som följd (i bästa fall). Dessutom är en husägare skyldig att hålla koll och hålla rent på taket så inget ramlar ner. //Rolf

  SvaraRadera
 10. vid detta tillfället var det inte någon fotgängare som blev skadad, men hur många gånger har vi inte läst i tidningar om folk som blivit skadade och/eller skrämda av takras

  SvaraRadera
 11. Vad folk kan om snöras på biltak. Är det Euro NCAP som gör de testerna?

  SvaraRadera