2010-03-13

Nattlig dramatik på Skolgatan


Det var dramatiskt värre utanför sovrumsfänstret på Skolgatan vid midnatt natten till idag. En röd SAAB hängde över snövallen och mestadels uppe på trottoaren och en polisbil som kanske prejat den?
I den röda bilen två personer. Den ene var lugn och stod hela tiden på trottoaren intill bilen. Den andre var oregerlig och de två poliserna hade fullt upp med att få grepp om honom. Medan de försökte hålla fast honom mot polisbilen ropade de också på förstärkning över polisradion.
Med ytterligare två poliser på platsen lyckades de få in honom i polisbilen, men strax därpå hoppade han ut igen. Det blev för mycket. Poliserna kastade sig på honom och bröt ner honom i gatan. Sedan fick de in honom i bilen igen.
Den andre (passageraren?) var lugn och poliserna hade inga problem med honom, men han fick åka med i den andra polisbilen.
En och en halv timme senare gick en granne, som inte sett vad som hänt, ut med hunden. På trottoaren stod SAAB:en kvar med bakljusen lysande. Det hela såg mystiskt ut. Han ringde 112 och berättade vad som hänt. De bad honom försöka se om det låg någon under bilen.
Under tiden hade Räddningstjänsten larmats och de anlände lite senare. Så även en polisbil där poliserna kunde berätta att de varit på platsen tidigare. En helt onödig utryckning således men det kunde ju inte grannen med hunden hjälpa.
Nu, nästan ett dygn senare ser det ut så här. Bilen hänger kvar på sin snövall med sidorutan höger bak nervevad eller utslagen. Polisen har för säkerhets skull hängt på en plastremsa så att man skall förstå att de varit där. Bilen är hemmahörande i Henån.
Och nu är frågan: "Hur länge kommer den att stå kvar där?" //

5 kommentarer:

 1. Skall man våga gissa att det är narkotikapåverkade biltjuvar som varit i farten?

  SvaraRadera
 2. Återinför kristendomsämnet!
  /Mandrake

  SvaraRadera
 3. Anonym sa...

  Återinför kristendomsämnet!
  /Mandrake
  ??

  Vad har DET med saken att göra??

  SvaraRadera
 4. "Kalle B. sa...

  Skall man våga gissa att det är narkotikapåverkade biltjuvar som varit i farten?"

  Eller så var det alkohol. Alkoholen kostar och ställer till betydligt mer för samhället än alla andra droger tillsammans.

  SvaraRadera
 5. De två gossarna och bilens ägare (?) hämtade bilen vid 12-tiden idag. Kom med en släpkärra som de drog upp bilen på då den tydligen inte var i körbart skick.

  SvaraRadera