2010-03-08

Kynningsrud Prefab och Uddevalla Lastbilcentral inleder omfattande samarbete


Joachim Lindroth är nöjd VD för Uddevalla Lastbilscentral.
Nu står det klart att Uddevalla Lastbilcentral AB tar över transporterna av de betongelement som produceras av Kynningsrud Prefab AB i lokalerna på det gamla varvsområdet Kasen i Uddevalla.
Övertagandet av samtliga betongvarutransporter sker från och med 22/3 då det tecknade avtalet träder i kraft. Samarbetet innebär också att Uddevalla Lastbilscentral tar hand om all avfallshantering för Kynningsrud Prefab AB.
Med Kynningsruds nya investeringsbudget på 100 miljoner kr och en ambition att öka produktionen till nästan det dubbla, kommer detta att innebära ett stort logistiskt samarbete som ställer höga krav på både miljö och kvalitetstänkandet.
- Uddevalla Lastbilscentral som har miljö- och kvalitetscertifierat sin verksamhet känns som en naturlig samarbetspartner. Vi är förväntansfulla och ser fram emot ett lyckat samarbete med fokus på styrka, trygghet och precision beträffande våra framtida leveranser säger Kynningsrud Prefabs VD, Tommy Sigurdsson.
Kynningsruds kärnvärden och kännetecken utåt är just Styrka, Trygghet och Precision! Genom samarbetet med Lastbilcentralen har vi fått en partner som tydligt delar dessa grundvärderingar, vilket vi tycker är otroligt viktigt, säger Tommy Sigurdsson.
- Det är mycket glädjande att Kynningsrud Prefab valt oss som samarbetspartner och avtalet innebär också att vi stärker vår position som transportör. Det här åtagandet ger oss möjlighet att utveckla vår kapacitet och vår relation med ett expanderande företag. Vår kunskap och långa erfarenhet kommer att säkerställa hög kvalitet av de framtida leveranserna, säger Uddevalla Lastbilcentrals VD, Joachim Lindroth.
Uddevalla Lastbilcentral etablerades 1955 och har en modern varierad fordonspark med över 100 fordon som klarar de flesta transportuppdrag inom anläggning, avfallshantering, distribution samt tung- och special-transporter. Skickliga åkare och kunnig personal kombinerat med ett modernt logistiktänkande betyder att Uddevalla LBC kan leverera miljöriktiga transportlösningar med hög kvalité.
Uddevalla Lastbilcentral har tre helägda dotterbolag som tillsammans omsätter mer än 200 mkr per år. Se även: http://www.uddevallalbc.se/
Kynningsrud Prefab i Norge och Sverige är totalleverantör av kompletta konstruktioner med betongelement och stålkonstruktioner. Med egen produktion av betongelement i Uddevalla och stålkonstruktioner i Fredrikstad har företaget en fot i Sverige och en i Norge med en kapacitet att klara de flesta totalprojekt i båda länderna. Fabriken i Uddevalla är en av de modernaste i sitt slag och har producerat betongelement sedan 1997. Tillsammans med en entusiastisk organisation ger det trygghet för säkra och goda leveranser. //

1 kommentar:

  1. Otroligt kul med företag som satsar.
    Undrar vad de tänker som var emot försäljning av Kasen och som tycker att det blev dyrt även om det var något kommunen var tvingad att göra oavsett försäljning.
    Nu ser vi igen att det var ett bra drag att sälja till Kynningsrud.

    SvaraRadera