2010-03-19

Bildgåta


Jan Aronsson har skickat mig den här bilden och undrar om Uddevallabloggens läsare kan identifiera var den är tagen och vilka "gubbarna" är?
Kan du svaret? Skriv en kommentar! //

8 kommentarer:

 1. Gamla brandstationen Kilbäcksgatan.

  SvaraRadera
 2. Nja, gamla vännen Lena N och jag gissar på att det är porten till Kilbäcksgatan 29. Lena bodde där tills hon var nio år, hennes farmor bodde kvar i många år till. Strax till höger i bild låg Danielssons livsmedelsaffär där våra familjer var stamkunder. Vilka herrarna var har vi ingen aning om, men det låg ju en bilfirma i samma kvarter. Langes? Personal därifrån? (Ohyggligt svårt det blivit att kommentera här! Avsiktligt?)

  SvaraRadera
 3. annaama: Bra att du säger ifrån. Tyckte själv att det blivit krångligare att kommentera. Återgår därför till pop-upfönster. Nej, det var inte avsiktligt

  SvaraRadera
 4. Tack att ordningen är återställd!

  SvaraRadera
 5. Riktigt med Langes Bilverkstad.
  Porten är inkörseln från Kilbäcksgatan till verkstaden och "gubbarna" jobbade i bilverksta´n. Kan tyvärr inga namn- Tror att Langes hade lokalerna ner till hörnet, mitt emot gamla systembolaget

  SvaraRadera
 6. Jag fått bilden/ vykortet, av Kent Hibell och det är hans pappa som står längst till vänster.

  Jan A

  SvaraRadera
 7. Är det inte underligt att de fina herrarna med slips står bakom mekanikerna?

  SvaraRadera
 8. Det ringer en klocka när jag ser den här bilden och läser Gunnar Klassons kommentar i ett senare blogg. Detta hörn gick jag ofta förbi som barn, på 30- och 40-talet, och jag minns mycket väl E.G. Langes bilaffär där. Speciellt minns jag mannen som står som tredje person från vänster, arbetade han inte i affären? Men jag vet inte om jag någonsin fick reda på vad han hette. Är månne tredje person från höger självaste Herr Lange?
  /Lars Kihlborg

  SvaraRadera