2008-10-10

Sandra Hansson årets Hultmanstipendiat


(Foto - Eurosport)
Sandra Hansson, tävlande för Uddevalla IS, har utsetts till årets Hultmanstipendiat. Vi minns alla hur hon helt otippad vann årets Vasalopp. Det var en bragd som blir svårslagen då Bohusläningens jury skall utse bästa idrottsprestation 2008.
Och nu har hon således även utsetts till stipendiat av Hultmans Vhenner. Motiveringen lyder: "Sandra Hansson, Uddevalla IS, vann med fyra sekunders marginal Vasaloppets damklass 2008 efter en fantastisk spurtstrid. Att en skidåkare uppväxt i snöfattiga Västsverige och som tävlar för Uddevalla IS lyckas med en sådan bedrift är sannerligen en bragd, som självklart gav eko i skidvärlden och därmed placerade Uddevalla också i denna sfär. Bragden förminskas sannerligen inte av att Sandra på grund av sjukdom tvingades sluta tävla åren 2001-2007. I mars 2008 stod hon överst på Vasaloppets prispall. Sandra Hansson har dessutom beslutat sig för att fortsätta representera Uddevalla IS 2009".
Stipendiet delas ut årligen. Läs mer om stipendiet och vilka som fått det genom åren http://www.fhv.nu/html/stipendiater.htm //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar