2008-10-04

En dag på jobbet - nä visst nä jag har ju slutat


I dag var det Bohusläningens dag på museet och jag var engagerad som guide i Uddevallautställningen kl 11.

Det var sanslöst mycket folk och massor med intressanta programpunkter. Bara Bohusläningens aktiviteter var omfattande. Det var ju också kanelbullens dag och köerna ringlade till fikat som tidningen bjöd på.

Förutom detta var det:

Äppleutställning och sortbestämning. Pomolog Thomas Andersson artbestämmer frukt.Tag med tre välutvecklade exemplar av varje frukt. Samarrangemang med Studiefrämjandet.

Äpplesmör, honung och andra bohuslänska delikatesser Elisabeth Zetterlund och Petra Forsyth från Nordisk Villavård ger tips och råd för matlagning och bakning. Även försäljning av produkter.

Vernissage: Det blå. Utställningen som handlar om den blå färgen i konst- och kulturhistorien. Föremål, textilier, musik, känslor - allt i blått. Åsa och Håkan Wettre medverkar. Museichef Eriqa Lindsten inviger.

Modellbåtbygge i Båthallen på Bohusläns museum. Kom och se modellbåtbyggare i arbete och se hur modellerna växer fram. Denna termin byggs modeller av Bohusjulle och halvmodeller. Samarrangemang med Västkustens Träbåtsförening.

Strax innan jag skulle guida kom en av museivärdarna till mig och undrade om jag kunde gå med "bakom kulisserna" för en obehörig person hade synts till där. Visst, för en f d säkerhetschef var det självklart att ställa upp. Vi tog var sin väg för att leta efter den obehörige personen. Vi möttes i biblioteket utan att ha träffat på någon. Då mötte vi en dam som var den som hade "larmat" om den obehörige till museichefen som satt på sitt rum.

Damen beskrev hur hon hade hållit upp en dörr för sin grupp, som hade lånat styrelserummet, och samtidigt hade en lång man smitit in och gått upp för trapporna. Det var förstås mig hon hade sett (på väg mot toaletten). Jag hade alltså sprungit runt och letat efter mig själv!

Det var väldigt mycket folk på guidningen så det var inte helt lätt att ta sig runt i utställningen men det gick och vi avslutade med en titt i det stora basmagasinet.

Därefter hade jag gjort mitt för dagen men hustrun skulle ha två guidningar så jag drällde omkring på museet med hopp om att äta lunch på Kajkanten. Tre gånger var jag där men alla tre gångerna var det långa köer, så jag gick till slut till Pizzeria Napoli och tog en Pizza Siciliana som är min favorit.

Sedan blev det handboll i Agnebergshallen. Kropps damer mot Team Eslöv. Kropps inledde bra och hade en tremålsledning men Eslöv kom tillbaka och förde matchen. Men så på slutet kom Kropps tillbaka och gick ikapp och ledde till och med med några minuter kvar. Då satte Eslöv in en växel till och så var den dagen förstörd. 24 - 27 således.

Men speakern kunde meddela att Oddevold just vunnit sin match på Rimnersvallen och därmed säkrat serieledningen så det var ganska glada miner trots allt. //

3 kommentarer:

 1. Gunnar.
  Har du blivit lite bekväm av dig, vi var hela tre vhenner på plats på anrika Rimnersvallen och gottade oss åt IKO´s avancemang. Lite blåsigt men höstsolen och slutresultatet lyste ikapp.
  Viktigt nu i konkurrensen med U-a Södra att IKO närmar sig, kanske dags för heta derbyn om några år.

  SvaraRadera
 2. Jo jag är nog lite bekväm, men jag hade fullt program i alla fall trots att jag var ledig.

  SvaraRadera
 3. Käre Gunnar,
  Det är alltid upptaget när man är ledigt. Det VAR fint väder på Rimnersvallen, så varför sitta inne. Handboll blir det ju hela vintern. Då får väl se glädjen på R-vallen på min blogg!
  -loa

  SvaraRadera