2008-10-20

Det kom en hälsning från Haiti


Jag har ju som föresats att skriva varje dag på Uddevallabloggen, men ibland sinar idéerna. Jag har flera större utredande frågor som jag håller på med för kommande inlägg, men de är ofta tidsödande. När jag satt med en fortsättning av dricksvattenhistorian fick jag plötsligt en hälsning från Peter Öström på Haiti. Det får bli kvällens inlägg:

"Hej Gunnar!

Ville bara visa min uppskattning av din blogg - verkligen kul att läsa, speciellt när man som jag, sitter "litet avsides" dagligdags (Port-au-Prince , Haiti). Ser att min gamle vän och vapendragare sedan 3 klass, Matts Willborg, vill ordna fest till sommaren. Trevlig idé tycker jag även om jag knappast kommer att deltaga.

Om du jobbade på I 17 så kände du säkert min mor Barbro Öström, som jobbade i kanslihuset under ett antal år. Jag kommer ihåg när man skulle besöka henne och knatade fram till vaktchefen för att presentera sig och kunna komma in....detta i relativt späd ålder förstås!

Kommer även ihåg en regementets dag när Gustav den VI Adolf var där och inspekterade minsann! Då byggdes bl.a en bro för transport av trupp framför näsan på kungen och det är ett minne jag fört med mig till nutid när jag ser populasen här drunkna i hundratal vid översvämningar eftersom en eller annan bro har spolats bort och det tar månader att bygga nytt....! Nää, det är ju inte Bäveån vi talar om forstås!

Hur som helst, kul att läsa allt gammalt och hoppas du trivs med jobbet på Gusdtafsberg! Själv bodde jag som grabb i Lilla Bodele men alltså utflyttad sedan många år, först till Florida, därefter Haiti.

Hälsningar Peter Öström"

Hej Peter! Jag kommer mycket väl ihåg din mor Barbro och jag går ofta förbi ert hus på Bodele på väg till eller från Gustafsberg. Kul med så långväga hälsningar. Jag upphör aldrig att förvånas över internets förträfflighet.

Om det sitter någon mer där ute i världen så är du välkommen att likt Peter skicka en hälsning! //

1 kommentar: