2008-10-11

Moses Henning fra Danmark


Så har jag då äntligen fått en pratstund med "MC-vagabonden" som jag hittills kallat honom. Jag fick chansen i dag på Gustafsberg där han satt på Konditori Snäckan och tog en fika.

Det visade sig att han är dansk och heter Moses Henning och han beskrev sig själv som en dansk pensionist på evighetssemester. Han var väldigt lättpratad. Jag glömde fråga honom var i Danmark han kom ifrån men att döma av den danska han talade så kommer han antagligen från Nordjylland (dvs det var lätt att förstå honom).

Han har befunnit sig i våra trakter i en och en halv månad. Själv mötte jag honom första gången den 9 september på Strandpromenaden mellan Gustafsberg och Lindesnäs.

Han skrattade åt att jag har skrivit om honom på bloggen och hade inget emot att jag publicerar hans namn och bild.

På frågan varför han befinner sig här sa han att naturen runt Uddevalla är så vacker med bergen och skogarna och han njuter varje sekund av det. Han har ibland gjort utflykter till Trollhättan och Vänersborg. Där är det också fint men inte lika fint som i Uddevalla.

Han sover utomhus och jag har ju rapporterat om några av de platser han sovit på. Nu har han emellertid hittat en "permanent"plats i Uddevalla med tak över huvudet där han sover varje natt. Givetvis avslöjar jag inte var.

Väderutsikterna tar han reda på genom att läsa Bohusläningen på något kafé eller så går han upp på ett högt berg och spanar i den riktning han för dagen har tänkt sig att göra en utflykt till.

Han trivs väldigt bra i Uddevalla och möjligen blir han kvar här över vinterna trots att han sover utomhus. Han har inga problem med kylan säger han. Han har en rejäl madrass från Jysk och ordentliga täcken.

Han visade stolt upp sina olika reglage på motorcykeln och ville att jag skulle fotografera dem. Det var alltifrån en pinne han växlar med till kopplings- och gasreglage.

Jag talade således om för honom att han genom Uddevallabloggen nu är en kändis i Uddevalla. Om du möter honom så var inte rädd för att slå dig i slang med honom. Han föreföll vara en trevlig prick. //

5 kommentarer:

 1. Hmm. Hade jag helt fel med att han var tysk då... Jaja! Kul att du snackade med han!

  SvaraRadera
 2. Själv trodde jag nog att han var från någon av de baltiska staterna. Registreringsskylten på MC:n var inte särskilt dansk. Föreföll snarast hemmagjord.

  SvaraRadera
 3. Roligt att "mysteriet" löstes. Reglage m.m. på mc:n ser minst sagt vådliga ut. Att sova utomhus under vintern verkar vara ett riktigt stolleprov tycker jag.
  Att Snäckan håller öppet ännu visste jag inte. Framgår ej av deras hemsida.

  SvaraRadera
 4. Jag skall tala med Åse på Snäckan i morgon. Men på Gustafsbergs hemsida står det att det är öppet på helgerna under hösten.

  SvaraRadera
 5. Jag har känt Moses Henning Skoug sedan 15år tillbaka,och som man beskriver är han en trevlig prick-men om man är dum,som Ulf Berndtsson,mot honom,då får man inblick hur det är att reta ett lejon-för han,Moses har faktiskt en "Thordönstämma"-på det hela taget instämmer fullt ut med Humanisten Gunnar Klasson.....

  SvaraRadera