2008-07-06

Filip Turesson tog sina första VM-poäng
Unge hemmaåkaren Filip Turesson tog sina första VM-poäng i MX2-klassen på Glimmingen i dag. Han gjorde en fantastisk körning och körde upp sig till en sextonde plats i det första finalheatet och tog därmed 5 VM-poäng, hans allra första.

Filip intervjuades efter målgången och var förstås mycket lycklig samtidigt som han förklarade att nu gällde det att fokusera på det andra finalheatet. Där gick det inte lika bra. Han slutade på 24:e plats och man såg tydligt att anspänningen i det första heatet tog ut sin rätt. Han orkade helt enkelt inte och stod upp på motorcykeln och "vilade sig" flera gånger mot slutet av heatet.

Men han kan vara jättenöjd med sina insatser och det bådar gott för framtiden. Tänk om BMK Uddevalla här har en ny världselitåkare på gång? Det skall bli spännande att följa honom framöver.

Dagens sammanlagda vinnare i MX2-klassen blev italienaren Antonio Cairoli som blev tvåa i första heatet och vann andra. Han tog därmed 47 VM-poäng och gick därmed förbi engelsmannen Tommy Searle till en andraplats i den sammanlagda ställningen. Här skall man kanske reservera sig när det gäller poängfördelningen. Cairoli tog sig nämligen förbi Searle i det första heatet genom en riktig ishockeytackling. Cairoli satsade för fullt och körde rakt på Searle så att denne kastades av banan. Inte vet jag vad reglerna säger men, det hela såg mycket ojuste ut och Searle förlorade en massa placeringar på sin vurpa. Det skulle förvåna mig om inte hans team lämnar in en protest.

Sydafrikanen Tyla Rattray behåller dock den sammanlagda ledningen i MX2-klassen före just Cairoli.

I MX1-klassen vann spanjoren Jonathan Barragan det första heatet och blev tvåa i det andra och vann därmed Uddevalla Grand Prix totalt. Sammanlagt leder nu italienaren David Phillippaerts före belgaren Steve Ramon.

Vädret var ju oturligt nog inte det bästa och det har säkert skrämt bort en hel del puiblik för jag tyckte nog att det var glesare på det stora åskådarberget än vanligt.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar