2008-07-24

UDDEVALLABLOGGEN PÅ BANAN IGEN


Ja, så är semesterresan avslutad och Uddevallabloggen är på banan igen. Vi har åkt med husbilen i sakta mak dit näsan pekat och hunnit uppleva mycket förstås.

Vilken var då resans höjdpunkt? Efter att ha tänkt efter noga väljer jag upplevelsen vid Morups Tånge den 16:e juli. När vi i en störtskur lämnade husbilen och gick mot fyren fick vi se ett vikingaskepp som seglade förbi udden i styv kuling på väg norrut. Först trodde vi att det var Galtabäckskeppet, men det var i så fall på väg åt fel håll. Det skulle ju segla till Halmstad för att delta i Marinfestivalen där.

Förklaringen fick vi en timme senare då vi själva for norrut till det lilla fiskeläget Glommen. Där hade vikingaskeppet seglat in och vi träffade besättningen. Tio-tolv väderbitna danskar som erkände att de varit lite nervösa då de seglade förbi Morups Tånge.

Besättningen bestod av både kvinnor och män och skeppet var ju inte stort, betydligt mindre än Galtabäckskeppet.

Medan vi kunde krypa in i värmen i husbilen slog danskarna upp sina "vikingatält" i hamnen där de övernattade. Vi tyckte synd om dem när de i kylan och regnet tillredde sin medhavda mat.

Dagen därpå var det uppehåll men SMHI varnade för hårda vindar så danskarna fick stanna i land, i vart fall så länge som vi stannade kvar på platsen.

De fick förresten besök av en journalist och fotograf från tidningen Hallands Nyheter så dagen därpå köpte vi den för att läsa om danskarna. Men icke, det stod inte något den dagen och när vi nästa dag skulle köpa tidningen hade vi kommit till ett område där det bara var Hallands-Posten som fanns i affärerna.

Synd att vi inte fick veta mer om de trevliga danskarna.//

2 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka!
    Det har känts lite tomt utan en aktiv Uddevallablogg. Tro inte att jag missunnar din hustru och dej välbehövlig semester. Tvärtom, den är ni väl värda.

    SvaraRadera