2008-07-30

Lady Ellen till Uddevalla


På fredag, den 1 augusti, får Uddevalla åter ett uppmärksammat fartygsbesök. Det är det kända skeppet Lady Ellen som lägger till vid samma kaj vid Svenskholmen som Ymer låg i lördags. Mellan kl 10 och 14 ligger hon där. Det blir ingen möjlighet för allmänheten att gå ombord men att bese fartyget från kajen är imponerande nog.

Fartyget är chartrat för ett bröllop. Vilka de lyckliga tu är vet jag inte, men det kostar en hel del att hyra fartyg och besättning för ändamålet.

Den minnesgode läsaren kommer ihåg redarbröderna Johansson på Tjörn som beställde Lady Ellen vid Kockums varv. Fartyget byggdes av plåt som egentligen skulle bli en ubåt. Att beskriva Lady Ellen som en lyxbåt ligger nära till hands.

Så här beskrivs Lady Ellen på dess hemsida:

"Lady Ellen är ett flytande konferenshotell med restaurang- och utställningsdel. Hon är även en utmärkt plattform för utbildning, personal- och kundvård. Alla kan vara delaktiga i seglingen oavsett förkunskaper – Lady Ellens besättning finns ombord för att guida och lära er konsten att skutsegla. På Lady Ellen anpassar vi till hur äventyrligt eller rofyllt ni önskar. Ellens storlek gör att alla kan känna sig trygga oavsett om man vill konferera eller testa på segling. Västkustens vackraste segelskuta-kan man finna ett mer stimulerande ställe att hålla konferens på?"

Läs mer om Lady Ellen och se bilder här http://www.ladyellen.se/ //

2 kommentarer:

  1. Stiligt fartyg, Lady Ellen. Undrar om förtöjningskroken i Skeppsviken målats om med annan "käck" färg inför detta besök?
    -loa

    SvaraRadera
  2. Såg att det skulle hållas vigsel på henne, under Uddevallabron, Stiligt!!

    SvaraRadera