2008-04-12

Brand på Gustafsberg


Kl 04.15 i morse blev jag väckt av Räddningstjänsten. Byggnaden med badhytterna vid Sörkullen på Gustafsberg stod i brand. Det var en förbipasserande bilist på vägen vid Hästepallarne som sett den helt övertända byggnaden och slagit larm.

Då Räddningstjänsten kom fram konstaterade man att byggnaden inte gick att rädda varför man lät den brinna ned. Tur i oturen var att vinden var sydostlig varför ett näraliggande hus aldrig var hotat.

Räddningstjänsten var helt oförstående till hur det kunnat ta eld i byggnaden. Där finns ingen el och heller inte något annat som skulle kunna ha orsakat att eld utbröt av våda. Rätt och slätt en ren träbyggnad med andra ord.

Det var en relativt varm och fin kväll i går varför möjligen någon kan ha uppehållit sig där och varit oförsiktig med eld, kanske en engångsgrill? Det har varit mycket folk på Gustafsberg i natt då både vandrarhemmet och hotellet varit fullbelagda och möjligen kan någon där ha sett något av intresse?

Byggnaden som brann ned till grunden var den sista resten av kallbadhuset på Gustafsberg. Det flyttades till Sörkullen i maj 1930.

Läs vad jag tidigare har skrivit om det här http://uddevallare.blogspot.com/search?q=Kallbadhuset //

2 kommentarer:

  1. Men himmel så tråkigt!!!! Vilken otur. Ändå får man väl vara tacksm att det var den och inget annat, även om jag så klart ville haft den kvar också!

    Kanske kan man samla in pengar och bygga upp, lite mer åt orginalhållet....*önskedröm*

    SvaraRadera
  2. Mycket tråkigt tycker jag med. Jag är själv från Skaftö och uppväxt med att se lysekils kallbad. Jag tycker att en byggnation ska finnas på den kullen. "Synd" att det ska ligga en sommarstuga där som hindrar byggnation av en vacker rastplats.

    SvaraRadera