2008-04-10

Gustafsbergs Badrestaurang ABGustafsbergs Badrestaurang AB, ja det är namnet på det nya företag som Urban och Anna Nielanger startat för att driva badrestaurangen. Det blir framförallt Urban vi kommer att träffa på då vi besöker restaurangen till sommaren. Urban kommer från en genuin restaurangmiljö, ja man kan faktiskt säga att han vuxit upp i den restaurang som hans mamma drivit i Göteborg i många år.

Det var den 25 februari som vi skakade hand på att Anna och Urban blir de nya krögarna på badrestaurangen. Sedan dess har vi på båda håll jobbat intensivt med att få restaurangen färdig. Själv har jag varit fullt upptagen med att få köket ombyggt och samtidigt har det byggnadsvårdsarbete som länsstyrelsen beviljat pengar till dragits i gång.


Målsättningen har hela tiden varit att kunna öppna restaurangen den 11 maj och det tror jag skall vara möjligt. Jag kan ju säga att det har blivit en och annan sömnlös natt under tiden. Men vår egen personal har gjort stordåd och dessutom har vi haft god hjälp av Byggkvalitet i Hedekas AB som anförtrotts byggnadsvårdsarbetet i den övriga restaurangen. De har således också hjälpt till med restaurangköket.

I skrivande stund pågår det sista arbetet med att sätta kakel på väggarna i köket och det kommer att bli så fint, så fint.....


Nåväl, än är det inte klart men det är en månad kvar till det datum vi satt upp som mål, så det borde gå.Taket i matsalen är nu färdigrestaurerat och kristallkronorna har hängts upp igen. Målaren Bosse Lindh har lagt ner ett ambitöst arbete med att få taket i bästa skick.
Och den äldsta delen av badrestaurangen, Brunnspaviljongen, har nu målats om i en ljus färg istället för den mörkblå som suttit där i många år.


Vi hälsar Anna och Urban varmt välkomna och ser fram emot ett gott samarbete på Gustafsberg.//

3 kommentarer:

  1. Det här är så roligt!! Min syster fyller år 11 maj, jag vet var jag bjuder henne på middag! Undra om man måste boka;-)

    SvaraRadera
  2. Ett tips till nya krögarparet återuppta de tidigare så välbesökta "räkaftnar" varje torsdag under högsäsong och lycka till med verksamheten.

    Kent

    SvaraRadera