2008-04-12

ACE-båtarna kom - och gickDen som ville se de båda Ace-båtarna samtidigt i Uddevalla hamn fick sannerligen vara på bettet. När jag i gryningen lämnade brandplatsen på Gustafsberg och var på väg hem fick jag se att Paradise Ace baklänges var på väg in i Sörviksdockan med bogserbåtarnas hjälp.

Då hade redan Eternal Ace anlänt och låg förtöjd vid Sörvikskajen. Med andra ord så kom de båda jätteskeppen att ligga bredvid varandra med en bit kaj emellan.

När jag sedan vid 12-tiden åkte ut för att fotografera dem tillsammans i dagsljus hade redan Paradise Ace lämnat Uddevalla medan Eternal Ace låg kvar några timmar till. Framemot kvällen lämnade även hon hamnen.
Dessvärre fick jag alltså inte den bilden jag hade velat ha, men jag vet att Bohusläningen var där så vi lär ändå få se bilden inom kort.
På avstånd är det svårt att förstå att båtarna är så stora och nog hade det varit intressant att få gå ombord. 6 400 standardpersonbilar vardera kan båtarna lasta.

Enligt Uddevalla hamnterminals hemsida lastade Eternal Ace de sedvanliga skrotlastbilarna. Men vad lastade Paradise Ace? Det står det ingenting om på hemsidan. Och det gick ju oerhört snabbt att lasta - eller gick den tom?//

2 kommentarer:

 1. Eternal Ace lastade både nya o begagnade lastbilar men även andra nya rullande fordon som personbilar,latmaskiner, borriggar
  etc.Lasten kommer att lossas i Peru o Chile.
  Paradise Ace hade samma typ av last dock enbart nya fordon och hon avgick lördag fm. 1030.
  Lasten lossas i Brasilien.
  Hälsningar
  Ulf Levin Uddevalla Hamnterminal AB

  SvaraRadera
 2. Tack Ulf!
  Det hela gick ju ändå otroligt fort. Jag fotograferade Paradise 06.30 på väg in och 10.30 gick hon. Allt måste ha varit väldigt väl förberett.

  SvaraRadera