2008-04-08

Överföringsledningen


Uddevalla kommun arbetar vidare med överföringsledningen (det röda strecket). Fortfarande tycks det vara alternativet tvärs Strandpromenaden och rätt uppför berget mot Bohusgården som är det man förordar. Och det är väl knappast troligt att man ändrar sig?

Lite fundersam är jag över att Gustafsbergsstiftelsen inte blivit informerad då ledningen på två ställen tycks gå över stiftelsens mark.//

4 kommentarer:

 1. Hrrm...

  Nu skall vi se. Det är knappast troligt att ledningen går över väg eller strandpromenad. Det blir mkt guppigt. Man går UNDER dessa. Det enda ställe jag ser att de går "i dagen" är på nedfärden från Bohusgården mot vägen och jag har faktiskt inga problem med det.

  Ledningar går i dagen på många ställen i bergiga kommuner. Här kan man kombinera det med en hiss/ övergång för handikappade och en säker övergång för barn.

  Är det ngt fel i att handikappade och barn kan gå säkert till starndpromenaden?

  :-)

  SvaraRadera
 2. Nu tycker jag herr Klasson är lite gnällig.

  Vad som inte framkommit i den sk debatten är att kommunen faktiskt har en vattendom som gav dem rätt att lägga ledningen så som det ursprungligen var tänkt. Varken hamnen eller sjöfartsverket som gavs möjlighet att yttra sig i saken hade då något att invända. Nu fem över 12 är det dock liv i luckan.

  Kan man då inte ge lite cred till kommunen när de nu försöker hitta alternativa lösningar? Och som tidigare nämnts, ledningarna lär inte gå i ljusan dag direkt.

  Mvh

  //Kjell C

  SvaraRadera
 3. Till Kjell C.
  Jag borde förstås uttryckt mig lite annorlunda angående samråd med Gustafsbergsstiftelsen. Antar att det har varit ett sådant före min tid.
  Om det i slutändan inte syns att det går en ledning vid Strandpromenaden är det förstås OK.

  SvaraRadera
 4. Oavsett vad man tycker om avloppsledningen var det häftigt att få en bild med undervattenstopografin (eller vad det kan heta) av Byfjorden! Även om jag vet att det störtar rakt ned blir det rätt dramatiskt att se. Någon som har en kartbild eller sjökort med alla kurvor och djup inlagda?

  SvaraRadera