2008-02-06

Samarbete för värme i landbadet?

I dagens Bohusläningen läser jag en artikel med rubriken "Samarbete för värme i landbadet" . När jag läser vidare framgår det att Kultur- och fritidsförvaltningen samarbetar med Uddevalla Energi för att finna en lösning för att kunna fortsätta att hålla landbadet uppvärmt under somrarna. Man nämner att en idé kan vara att dra fram en enklare värmeledning till Landbadet.
Uppenbarligen känner man inte till den värmeanläggning som Gustafsbergsstiftelsen byggde för några år sedan 50 meter från landbadet. Anläggningen används för att värma upp flera hus på Gustafsberg, bl a Skolhuset där jag har mitt kontor. Den dimensionerades från början så att den sommartid skulle kunna hålla landbadet uppvärmt, då den ju inte behövs lika mycket för husen på Gustafsberg. Som nytillträdd förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen undrar jag varför erbjudandet från stiftelsen den gången avvisades? Kanske dags att ta en ny diskussion för en vettig lösning?//

6 kommentarer:

 1. Man tar sig för pannan!!!!

  SvaraRadera
 2. Nja, det är svårt när man inte har hela historien, man skall inte dömma. Men enligt det jag förstått när jag satt mig in i nämndens ärende skulle bli dyrare med "er" än med andra lösningar, så det är nog tokigt från 2 håll i så fall! Ring Johan han är bra!
  Simone

  SvaraRadera
 3. Priset är väl en förhandlingfråga. Vår anläggning är ju ändå outnyttjad på sommaren. Visst låter det mycket märkligt! Jag har svårt att tro att kommunen hittar en billigare lösning.
  Vet inte vilken Johan du menar.

  SvaraRadera
 4. Som sagt jag vet bara vad som sagts. Verkar mer som en kommunikationsbrist än en förhandlingsfråga. Johan är nämndens ordförande, han som refererades till i tidningen, Viktorsson.
  Jag kan säga att han söker dig också, det är klart av värde med ett samarbete, det tror jag.

  SvaraRadera
 5. Det heter ju att man inte skall gå över ån efter vatten. Därför skall man väl inte dra ledningar för värme längre än nödvändigt. Var närmsta anslutning till fjärrvärme finns vet jag inte, men det hoppas man väl att Uddevalla Energi gör. (Inte så illa menat som det kanske ser ut!) Dom vet väl också vad priset är för ledningen. För jag antar att det är sådan man menar.

  SvaraRadera
 6. Till Simone!
  När du skrev Johan tänkte jag mig någon tekniker på kommunen. Johan Viktorsson känner jag. Han sitter i museets styrelse så vi har träffats flera gånger.

  SvaraRadera