2008-02-12

Badrestaurangens kök renoveras


Nu har arbetet med att åtgärda Gustafsbergsrestaurangens kök dragit igång. I dag har en hel del av den gamla träinredningen rivits ut av Gustafsbergsstiftelsens egen personal. På bilden Tony, Kjell, Claes-Göran och Kjell-Ove.
Och det fanns en hel del att ta tag i. Exempelvis fanns där gamla elledningar som inte längre var i bruk. Dessa har man tidigare kopplat bort men ändå låtit sitta kvar.
Arbetena med köket kommer att pågå under våren. Jag kan i dagsläget inte säga när det blir klart men vi jobbar så fort vi kan. Framförallt är det golv och väggar i köket som skall göras släta så de är lätta att rengöra. Ny köksinredning i form av rostfria bänkar, ugnar och spisar mm måste förstås också in.
Jag för samtal med några krögare som är intresserade av att ta över restaurangverksamheten och likaså står några cateringföretag i kö för att ta hand om de bokningar som den tidigare krögaren tagit emot. Så där känner jag mig väldigt trygg.
Samtidigt pågår för närvarande ett anbudsförfarande för relativt omfattande arbeten för att restaurera de gamla byggnaderna på Gustafsberg. I första etappen kommer badrestaurangen och de tre fristående paviljongerna bakom restaurangen att åtgärdas. Byggnaderna ingår i byggnadsminnet så det krävs särskild hänsyn.
Arbetena måste dessutom planeras så att de utlovade bokningarna i restaurangen skall kunna genomföras som planerat.//

3 kommentarer:

 1. Hej Gunnar!
  Såå kul att få reda på att en omfattande restaurering av byggnaderna på Gustafsberg äntligen är på g.
  Heja er!
  //Ulrica W

  SvaraRadera
 2. Kanon! Det är verkligen trevligt att läsa att ni nu börjar se över husen ordentligt med tanken att "Byggnaderna ingår i byggnadsminnet så det krävs särskild hänsyn." Vilket tyvärr inte verkar ha gjorts med skomakarbyggnaden i fjol. Kommer bli så trevligt att besöka Gustafsberg framöver!

  SvaraRadera
 3. Underbart att renoveringsarbetet inletts. Det är många sublima måltider jag för längesedan avätit där!

  SvaraRadera