2008-02-04

Identifierat hus 4


Martin H och Kerstin Andreasson i Vargön har identifierat huset på bilden. Jag var faktiskt själv inne på det efter att ha förstått att Folktandvårdens hus vid Lilla Torget syns uppe till höger. Och tittar man noga ser man också järnvägen precis framför huset.

Så här skriver Kerstin i sitt mejl:

"Kanske har du redan fått svar på detta huset. Jag kände igen det med en gång. Vi bodde ju i det grå huset till vänster på bilden, Stora Nygatan 21, från 1969 till 1984. Längst upp där Stora Nygatan tog slut låg en tvärgata, tro att den heter lilla vägen, som gick längsmed järnvägen, till vänster.

Där låg tre hus , ett gult mot Västgötavägen och så detta som du visar. Ett finns kvar, där bodde fam. Per Lagergren.

Kortet är taget från andra sidan järnvägen, Helgonabacken. Jag kommer ihåg äppleträden för jag plockade där då huset var borta. Det revs nog i början på 70- talet tror jag. Minns i alla fall inte så mycket av det. Det gula revs senare".
Den här kartbilden är ett utsnitt ur 1937 års ekonomiska karta och jag har ringat in huset med rött.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar