2008-02-08

Vad föreställer bilderna?Den här bilden hade jag på Uddevallabloggen för några dagar sedan, men jag fick inte någon klar uppfattning om vad det är för ett hus. De andra två som visades då identifierades.

Nu hoppas jag igen att Uddevallabloggens läsare skall lyckas identifiera det. Och det är alltså Bohusläns museum som vill veta.
Och här kommer ytterligare en bild. Jag tycker mig känna igen huset, men var?
Och är det inte huset på den övre bilden som skymtar till höger om det röda på den här bilden??//

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte säga var det är! Till detta är jag för ung:-) Men tror precis som du att det är hus bredvid varandra, flera detaljer pekar på det. Bland annat det gula tvåvåningshuset bakom, med spröjsade fönster, Sådana finns det på skolgatan idag, var finns eller fanns det fler.

  SvaraRadera
 2. De andra två husen tog jag ju vid första titten, här känns det som om man skulle utbrista i "ja men det är ju DÄR, ser du inte det...?" Men nej, det hänger i luften men jag kan inte sätta fingret på. Jag irrar både på Karlsruhe, Linnerby/Karlsberg och olika ställen på söder. Uppenbarligen saknas det datorer och bloggvana hos den lite äldre generationen, för det här borde vara en miljö som är lätt att känna igen för den som varit med ett tag.

  SvaraRadera
 3. Husen låg bredvid varandra på Södra vägen. Det stora huset i bakgrunden är huset som låg på S. Drottninggatan med bl. a. ett skomakeri som hyresgäst. Min klasskamrat Frank Johansson bodde där på 50-talet och hans äldre bror var furir på I17 när jag gjorde lumpen 65-66.

  SvaraRadera
 4. Hej Anders!
  Nästan samtidigt som jag fick se din kommentar ringde Franks bror Göran och berättade samma sak.

  SvaraRadera