2008-02-03

Vad föreställer bilderna?


Ibland får jag frågor om bilder som bildregistreringen på Bohusläns museum håller på att registrera. Det fanns alltså inga som helst uppgifter till dessa bilder. Jag har en känsla av att det kan, i vart fall i några fall, vara hus i kvarteren Rud och Kagg på Söder. Men jag är inte säker så därför behöver jag din hjälp!
Bilderna är numrerade 1, 3 och 4 och det syns då man klickar på dem. Så snälla, skriv i kommentarerna eller mejla mig så att vi får in uppgifter om dem!//

4 kommentarer:

 1. Bild nr 1 tror jag är från Södra vägen där den gick ner mot S. Drottninggatan.

  SvaraRadera
 2. Huset på bild 1 låg mellan Södra Vägen och Södra Drottninggatan.På brandgaveln stod det E.G Lange AB. Jag tror att även bild 3 visar ett hus mellan samma två gator och att huset med brandgaveln på bild 1 är samma som det man ser på bild 3 fast från norra sidan.
  Huset på bild 4 bör ha legat på nuvarande parkeringen vid Agnebergsskolan, alldeles intill järnvägen för det är väl Folktandvården vid Lilla Torget som skymtar ute i kanten.

  SvaraRadera
 3. Jag tror Martin H har rätt när det gäller bild 1. Man ser i bakgrunden tornet på hörnhuset Södra Drottninggatan och Tjärhovsgatan.

  Däremot tror jag att bild 3 kanske är litet längre norrut på Södra vägen än vad Martin tror. Jag tycker inte att den gavel man ser på vänstra delen av bild 3 är tillräckligt hög för att tillhöra samma hus som i bild 1, utan ett hus litet längre norrut på Södra Drottningggatan. Men man kanske misstar sig på perspektiven i bilden.

  SvaraRadera
 4. Tillägg till min tidigare kommentar. Huset på bild 4 finns med på sid 29 i Tage Berglunds "Minnen och bilder II".

  SvaraRadera