2008-02-29

Ny simförening född


Uddevalla Simförening beslutade vid sitt årsmöte i kväll att upplösa föreningen och överlåta verksamheten till den nybildade föreningen Uddevalla Sim. Därmed togs det avgörande steget mot en sammanslagning av simningen i Uddevalla till en förening.
Det blev inte ens votering då årsmötet beslutade att ställa sig bakom styrelsens förslag. Tvärtom möttes beslutet i stället av applåder från de närvarande! Det var mer än jag hade förväntat.
Därmed kan ett flera decennier långt trauma mellan de båda föreningarna begravas och simningen i Uddevalla kan få arbetsro. Formellt sett återstår nu att Skäret SS fattar samma beslut nästa torsdag. Skäret SS bildades 1950 som en utbrytning ur Uddevalla Simförening av Britta Nilsson.
Jätteroligt för simningen och inte minst för alla ungdomar som länge velat ha en enda förening.//

1 kommentar:

  1. USF:s styrelse tillsammans med sina nyvunna medlemmar från Skäret lyckades i sitt uppsåt att radera ut 80 års simhistoria. Du är förvånad att det inte blev votering. Med den samlingen människor som var där, var det fullkomligt meningslöst att begära votering. Att Skärets årsmöte skulle tacka nej till hemgiften från USF, förefaller mig vara helt osannolikt. Som upplysning kan nämnas att alla på årsmötet inte applåderade beslutet.
    Men nu är väl alla nöjda! Eller???

    SvaraRadera