2008-01-09

Privatiseringarna fortsätter

Vid kvällens kommunfullmäktige togs beslutet att privatisera en fjärdedel av äldreomsorgen. Därmed har den politiska majoriteten flyttat fram sina positioner ytterligare. Och precis som vid förskoledebatterna i höstas så var oppositionens kritik inte nådig.

Kritiken sköt in sig på att vare sig de som bor på äldreboende , deras anhöriga eller personalen har fått tillräcklig information om de förestående förändringarna. Inte heller får socialförvaltningens egen personal möjlighet att själva lägga anbud.

Kommunen kommer inte att släppa ifrån sig biståndsbedömningar eller avgifter och man kommer att utöva tillsyn av de privata företagen. Den som får hemhjälp skall också själv kunna välja vilket företag som skall få utföra tjänsten.//

1 kommentar:

  1. Jag antar att den fjärdedel som blir övertalig hos kommunen blir ansälld i de privata företagen. Då försvinner argumentet om kvalitetshöjningen
    Ett annat scenario kan vara att den mest kvalificerade personalen öppnar eget. Då blir det en kvalitetförsämring för tre fjärdedelar.

    SvaraRadera