2008-01-08

Luminous Ace till Uddevalla


Nu är Luminous Ace på väg till Uddevalla dit det anländer på torsdag den 10 januari. Om du läste Uddevallabloggen den 16 juli 2007 så skrev jag om systerfartyget Marvellous Ace som då ankom Uddevalla. Det väckte en väldig uppståndelse bland de badande och solbadande människorna längs Byfjorden.

Marvellous Ace mellan Rödön och Fröland 2007-07-16Luminous Ace är det något mindre fartyget av de två. Det är byggt 1995. Det finns för övrigt fler fartyg i "Ace-serien". Det är biltransportfartyg där bilarna körs ombord genom en ramp i aktern. Det anges att fartyget kan lasta 4 095 personbilar.

Luminous Ace byggdes i Japan men går under Fillipinsk flagg. Fartyget är 188 m långtoch 31,2 m brett. Djupgåendet är drygt nio meter vid full last.
Och fartyget skall lasta sådana här gamla skrotade lastbilar för transport till Sydamerika. Jag skrev det förra gången och jag skriver det igen: "Vad händer med dessa bilvrak då de kommer fram?" Det sägs att de repareras upp och fortsätter att köra på de sydamerikanska vägarna under många år till.

Här på Uddevallabloggen kan du följa fartygstrafiken till och från Uddevalla via en länk till Uddevalla Hamnterminal AB http://www.uddevalla-hamn.se/page/67/expectedvessels.htm //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar