2008-01-23

Bensinstationer
Bensinstationer blev något av ett tema vid kvällens berättarafton. Detta berodde på att Jan Linderoth sökte upp mig i går med bilder från sina två Caltex bensinstationer. Den första stationen han hade var bensinstationen på Trädgårdsgatan. På bilden med Volvo Duetten ses Jan själv då han kollar däckens ringtryck. Den andra bilden är från stationen vid Lotsarnas Kålhage dit han flyttade seda.
Men det har ju funnits många bensinstationer i staden och flera av dem passerade revy. Till vänster här ser vi en av de allra äldsta. Det är bensinstationsförestånade Charles Ström som ses på bilden. Den stationen låg vid utfarten söderut, där Packhusgatan går ihop med Anders Knapes väg. Den andra bilden är den välkända Esso-macken i hörnet Norra Hamngatan och Västerlånggatan.//


3 kommentarer:

 1. En liten rättelse. Esso macken låg vid hörnet Västerlånggatan och Norra Hamngatan

  SvaraRadera
 2. Hej Olle!
  Tack för det. Har rättat det nu.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbade tillfälligt på denna Esso-mack hösten 1957. Jag var biltvättare. Tvättade och städade 8-10 bilar per dag under ett par månader, sedan orkade jag inte mer. Det var en hög arbetstakt och ett förfärligt gnoende. Mackföreståndaren var nöjd med min insats i och för sig.
  Olle Lundgren och jag har nog varit skolkamrater en tid i läroverket, fast det hör ju inte hit. Hej Olle!

  SvaraRadera