2015-01-05

Uddevallabloggen och framtiden

På våren 2007 startade jag Uddevallabloggen. Snart är det åtta år sedan och detta inlägget är det 4 253:e. Med andra ord finns det en rejäl kunskapsbank för den som vill hitta information om vår kommun.

Här på bloggen kan man skriva in ett sökord i sökrutan uppe till vänster och strax få svar om det finns något av intresse.

Redan några månader efter starten frågade Bohusläningen mig om de fick lägga en länk på www.bohuslaningen.se till bloggen? Det fick de så klart och Bohusläningen gjorde då loggan här ovan.

Det blev en ordentlig skjuts i antalet läsare tack vare den länken. Jag vill minnas att årsskiftet 2007-2008 var antalet besökare uppe i 4-500 st per dygn. Sedan har antalet besökare på bloggen ökat och ökat. Idag ligger det på ca 2000 per dygn. Med Facebook hade jag ytterligare möjlighet att länka till bloggen och det har ökat rejält.

Den 1 mars 2014 passerades 2 miljonersstrecket och nu 10 månader senare har det lagts till ytterligare 500 000 besökare. Det går mot 3 miljoner innan året är slut.

Sedan årsskiftet har jag tänkt mig en ny strategi för er som finns på Facebook. När jag är klar med ett inlägg på bloggen så lägger jag ut det på min TIDSLINJE på Facebook. Det betyder alltså att ni som är mina Facebookvänner (774 just nu) direkt ser det nya inlägget och kan klicka på det och när ni gör det hamnar ni alltså här på Uddevallabloggen.

För dig som är med i Facebookgruppen Du vet att du är från Uddevalla om.... kommer jag att lägga ut sådant som jag har skrivit om tidigare här på bloggen. Den gruppen består i nuläget av över 10 000 Facebookanvändare så den är viktig och jag märker ju att det ofta kommer upp saker som jag redan skrivit om så varför inte återanvända dem? Vill du få snabbare och aktuella uppdateringar från bloggen kan du gå in direkt på www.uddevallabloggen.se eller bli min vän på Facebook.

Uddevallabloggen lever vidare så länge mina läsare och jag själv tycker det är roligt. Glöm inte bort att jag gärna tar emot inlägg (gärna med någon bild) från er läsare. Mejla till gunnar.klasson@gmail.com //

5 kommentarer:

 1. Tack för en fantastiskt bra blogg. Vi är många i Uddevalla som tackar dig Gunnar för all glädje du ger oss med bloggen. Härligt att du fortsätter blogga.

  SvaraRadera
 2. Tack för att du tänker fortsätta med bloggen, så att vi utflyttade kan ha lite koll på det som händer i Uddevalla o däromkring.
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Använder ofta Uddevallabloggen för att vidga mitt vetande om hembygden. Tack och Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Använder ofta Uddevallabloggen för att vidga mitt vetande om hembygden. Tack och gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Tack Gunnar, du utför en mycket värdefull gärning.
  Carl

  SvaraRadera