2015-01-18

Minns du Tjörnbroraset den 18 januari 1980?

Bild Wikimedia.

Minns du vad du gjorde morgonen den 18 januari 1980? Jag minns det tydligt. Jag var ledig den dagen och grannfrun ringde och undrade om jag hört att Tjörnbron var påseglad. Fortfarande trodde man att delar av bron hade rasat och inte, som det skulle visa sig då sikten klarnat upp, att hela bron var borta.

Minns att jag ägnade i stort sett resten av dagen åt att lyssna på nyheterna.  //

7 kommentarer:

 1. Ja, en oförglömlig morgon! Än i dag vill jag gärna har ett möte av ett annat fordon innan jag kör ut på en bro...

  SvaraRadera
 2. Jag arbetade tillfälligt på TV-sporten och kom in till redaktionen vid åttatiden på morgonen. Det första jag gjorde var att riva teleprintrarna och hamnade mitt i texterna om det ofattbara som hade hänt.
  Därefter satte jag på radion och lyssnade samtidigt som jag ständigt bevakade TT:s texter från teleprintrarna.
  Det tog flera timmar innan jag kunde koppla över till vad som hänt i sportens värld...

  SvaraRadera
 3. Tandläkarbesök kl 08.00 denna dag på Trädgårdsgatan i Uddevalla. Tandläkaren berättade om tragedin. Hade på läpparna att detta var ett aprilskämt men höll inne med ordet. Efter behandling och ständigt lyssnande på radio vacklade jag åter till mitt arbete, tog bilen, åkte hem direkt.
  Blev ingen sömn de närmaste dygnen.

  Kjell-Åke Lanestam

  SvaraRadera
 4. Det var fruktansvärt och tänker på det varje gång jag kör över den nya Tjörnbron. Overkligt.
  Eivor Andersson

  SvaraRadera
 5. Jag åkte över bron i tät dimma kl 20.30 kvällen före. Kunde inte fatta att bron var borta då jag hörde det i radion kl sex på morgonen.
  L-O

  SvaraRadera
 6. Jag åkte över bron mitt i natten dygnet innan, hade varit hos min far i Stenungsund och skulle till min flickvän på Stocken. Det var tät dimma och man såg inte många meter, fick sänka farten o krypköra över bron
  Jonas

  SvaraRadera
 7. Uddevallare2015-01-21 19:24

  Jag minns det.. Funderade mycket över hur de stackarna kände som åkte ut på bron helt ovetande:(
  Historierna om folk på ena sidan som stannat och försökte varna dem på andra sidan.. bilar som stannat till och till synes kontrollerat förhållandena för att sedan bara köra rakt över kanten!
  Fruktansvärda scener utspelades då!

  SvaraRadera